25. výročí DCHB

Články           Akce

Národní potravinová sbírka ve Znojmě

IMG_3376V sobotu 11. listopadu 2017 se uskutečnil ve dvou vybraných prodejnách potravin ve městě Znojmě 5. ročník potravinové sbírky. Sbírka probíhala v obchodech KAUFLAND (pouze ul. Dukelských Bojovníků) a PENNY (ul. Přímětická) od 08:00 do 20:00hod. V Kauflandu se vybralo 1899,5 kg potravin a v Penny 476,4 kg. Celkem tedy 2375,9 kg. Moc děkujeme, všem, kteří přispěli. Vybrané potraviny poputují do určených služeb Oblastní charity Znojmo a na základě socialního šetření pak potřebným osobám na Znojemsku. fotogalerie

Ateliér Samuel a Dílna sv. Kláry opět vystavují výrobky

plakatAteliér Samuel a Dílna sv. Kláry ve spolupráci s Jihomoravským muzeem Znojmo srdečně zvou na společnou výstavu. Svými rukodělnými výrobky tvoří svět pestřejším, barevnějším a zajímavějším. Přijďte se inspirovat, potěšit, případně podpořit obě služby koupí dárečků. Výstava bude zahájena vernisáží dne 28. 11. v 14:00 hod, v mázhausu Domu umění na Masarykově nám. ji můžete navštívit do 7. 1. 2018.

Dýňová stezka po patnácté

foto Dne 13. října 2017 se v Horním parku ve Znojmě uskutečnil 15. ročník Dýňové stezky.Na všechny děti, které se stezky zúčastnily a splnily deset úkolů, čekal sladký dárek. Dále bylo možno si zakoupit dýňové speciality a výrobky našich uživatelů. Také bylo možné si opéct špekáčky na ohni. Účast byla letos vysoká a z toho máme velkou radost. fotogalerie z akce

Beseda o autismu

besedaDne 3.10. proběhla v zasedací místnosti Oblastní charity Znojmo Beseda s odborníkem na autismus panem Michalem Roškaňukem. Beseda se uskutečnila v rámci Týdne sociálních služeb za finanční pomoci Obecního úřadu Chvalovic. Organizačně se podíleli Ateliér Samuel, Denní stacionář sv. Damiána a Klub Pharos. Jak velmi palčivé je toto téma, potvrdila hojná účast návštěvníků. Padalo spousta dotazů a časový prostor nestačil. Děkujeme za pozitivní ohlasy.

Pracovník v sociálních službách

Hledáme pracovníka v sociálních službách do Denního stacionáře sv. Damiána. více informací

Koláč pro hospic

DSC05078V úterý 3. 10. 2017 proběhla ve Znojmě akce s názvem Koláč pro Hospic. Při ní se mohla veřejnost seznámit s Domácí hospicovou péčí a současně zakoupit chutný koláč a přispět na tuto stále využívanější službu. Celková vybraná částka je 41 368,- Kč a 5 Euro a prodáno bylo celkem 800 ks koláčů. Moc děkujeme všem, kteří přispěli. Dále velké poděkování patří pekárně Odkolek, Městu Znojmu, Praktické škole Znojmo, rádiu Blaník, dobrovolníkům, zaměstnancům a skautů. Děkujeme! fotogalerie

Změna konání Dýňové stezky

Charita dynova stezka2S Ohledem na fotbalové utkání Česká republika a Anglie, které se uskuteční na znojemském fotbalovém stadiónu dne 6. 10. 2017, jsme nuceni z bezpečnostních důvodů přesunout pořádání Dýňové stezky na 13. října 2017. Tímto se omlouváme. Děkujeme za pochopení.

Dýňová stezka

Charita dynova stezka2Srdečně Vás zveme na další ročník Dýňové stezky, která se uskuteční dne 13. října 2017. Sraz účastníků je od 18:30 do 20:30 hod. vstup do parku na Komenském nám. na rohu ulice Kovářská - u lékárny. Na všechny děti, které se stezky zúčastní, čeká malý dárek. Rodiče si mohou zakoupit výrobky uživatelů našich zařízení. Dále se můžete těšit na ohnivou šou a dýňové speciality. Spoustu zábavy si tu užijí děti i dospělí. Přijďte se podívat!

Beseda o autismu

Denní stacionář sv. Damiána a Ateliér Samuel a Klub Pharos vás srdečně zve na Besedu o autismu. Přednášet bude Michal Roškaňuk, Adventor o.s.,  nezávislý poradce. Beseda se koná 3. 10. 2017 od 16:00 do 19:00 hod. v zasedací místnosti Oblastní charity Znojmo, Dolní Česká 1,Znojmo. plakátek.pdf

Koláč pro hospic

plakatek 2V úterý 3. října 2017 od 8:00 – 16:00 hod. na ulici Obroková a v městě Znojmě proběhne akce KOLÁČ PRO HOSPIC. Při ní se může veřejnost seznámit s Domácí hospicovou péčí a současně zakoupit chutný koláč, čímž přispěje na tuto stále využívanější službu. Pomoc chutná sladce! více informací