25. výročí DCHB

Hledáme pracovníka do Coolny ve Znojmě

Klub Coolna Znojmo hledá sociálního pracovníka. více informací

Voňavé odpoledne v Dílně sv. Kláry

plakatSrdečně vás zveme do Dílny sv. Kláry, kde se dne 20. 7. 2017 od 16:00 do 18:00 hod. tuskuteční voňavé odpoledne. Můžete se těšit na posezení na zahradě s fajn lidmi, na bylinky, které vám budou dělat radost i doma. Připraveno bude i drobné občerstvení. Těšíme se na vás.

Reportáže o pracovní cestě na Ukrajinu

Česká televize odvysílala reportáže o červnové cestě na Ukrajinu. Můžete se na ně podívat zde.

Klub Coolna zve na netradiční „Olympijský Pětiboj“ a setkání s olympionikem Květoslavem Svobodou

plakatek petibojKlub Coolna Znojmo, který poskytuje pomoc a podporu mladým lidem, se rozhodl, že oslaví mezinárodní olympijský den uspořádáním netradičního „Olympijského Pětiboje“ pro děti od 10 let a pozváním významného znojemského sportovce na setkání s těmito dětmi a jejich rodiči. Pozvání přijal Květoslav Svoboda, který byl nejen olympionikem, ale i zažil jaké je to být vlajkonošem české reprezentace. Také bude možné si nechat podepsat od něho fotografii, které budou připravené, či se přímo společně vyfotit na místě na památku. Akce je určena pro děti a případně jejich rodiče, kteří se mohou těšit na 5 disciplín, které jim zpříjemní odpoledne a koná se v pátek 23. 6 od 14:30 hod. na sídliště Pražská, známé jako „Kolonka“ u workoutového hřiště. Vyzkoušet  si budou moct chození po slackline, hru na paměť, driblink s míčem a další.

Pouť s Charitou Retz

IMG_8897V pátek 2. 6. 2017 jsme vyrazili na již tradiční pouť pořádanou našimi přáteli z Charity Retz v Rakousku. V Retzu Charita provozuje pobytové služby, chráněné dílny, chráněné bydlení a další širokou škálu služeb pro lidi s mentálním postižením. My jsme se přidali s našimi službami podobného zaměření a vyjeli jsme vlakem ze Znojma do Šatova. Odtud pěšky do Hnanic. Rakouští partneři vyrazili ráno z Retzu pěšky. V Hnanicích jsme se sešli v kostele sv. Wolfganga, kde jsme slavili společnou českoněmeckou mši sv. Poté jsme si dali v místní restauraci výborný oběd a rozloučili se s přáteli se slovy, že příští rok zase společně půjdeme na pouť. fotogalerie

Taneční workshop

Dětský denTaneční workshop pro všechny naše klienty a jejich kamarády chystáme, jak v Klubu Coolna Znojmo, tak i u maringotky sídlící u skatepoolu na Holandském sídlišti ve čtvrtek 1. 6. 2017. V terénu u maringotky bude akce probíhat od 15:30 do 16:30 a na klubu na Masarykově nám. bude probíhat pro zájemce od 17 do 18:00 hodin. Všichni jsou srdečně zváni na tuto akci s Jiřím Šrekým z Air Crew.

Beseda na téma drogy s Martinem Hornychem

Beseda M. HornychV červnu Klub Coolna chystá řadu skvělých přednášek nejen pro uživatele, ale i pro veřejnost a jednou z nich bude akce konaná přímo v jeho prostorách, konkrétně na Masarykově nám. 21.  Přijďte tedy všichni dne 7. 6. 2017 od 14:30 do 15:30 poslechnout si preventivní besedu na téma drogy s Martinem Hornychem, odborným lektorem, který je HIV pozitivní. Na tu poté bude navazovat preventivní besedou od 15:30 do 16:30 na téma onemocnění AIDS a problematika HIV v ČR.

Beseda na téma obchodování s lidmi

Beseda MagdalaBeseda s pracovníky Magdala konaná 28. 6 od 14 hod. pro všechny, kterým je 11-26 let a chtějí se dozvědět něco o jejich práci a rizikách obchodování s lidmi nejen tady na Znojemsku. Po skončení bude promítání velmi zajímavého filmu Lijla4ever.

Módní přehlídka

DSC04721Oblastní charita Znojmo, Domov pro matky a otce v tísni ve spolupráci s Věznicí Znojmo připravila již po sedmé módní přehlídku na téma „ Tajemství života“ Módní přehlídka se konala v rámci Týdne rodiny. Společně tímto oslavili i Den matek. fotogalerie

Návštěva biskupa Mons. V. Cikrleho

DSC04847Ve středu 24. 5. 2017 navštívil Oblastní charitu Znojmo biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Navštívil naše služby a pobavil se s pracovníky. Jsme rádi,že jsme mohli otce biskupa po několika letech opět přivítat a seznámit ho s novinkami, které se během let udály. fotogalerie