25. výročí DCHB

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

více informací

Články           Akce

Charita Znojmo chystá velký koncert pro Míšu

Ve čtvrtek 17. května 2017 se na Zimním stadionu ve Znojmě od 18:00 hod. uskuteční koncert, jehož výtěžek bude věnován Míšovi Pelánovi. Tento pětiletý chlapec trpí svalovou distrofií. Všem návštěvníkům zahrají a zazpívají No Name, Tomáš Klus, Čechomor a Ivan Mládek s banjo bandem. Předprodej koncertu začíná 6. dubna 2017. Vstupenky jsou v předprodeji na portálu Ticketstream a v Turistickém informačním centru na Obrokové ulici ve Znojmě.

Sestra roku

IMG_7238

Vyhlášení ankety Sestra roku proběhlo v Praze v Hudebním divadle Karlín. Angelika Osovská, vrchní sestra Charitní ošetřovatelské služby se v kategorii Přímá ošetřovatelská služba umístila na druhém místě. Gratulujeme!!! fotogalerie

Bazárek s dětským oblečením

WEB_plakat_bazar-znojmoDne 8. 4. 2017 od 14:00 do 18:00 hod. se uskuteční v Jízdárně Louckého kláštera další bazárek Modrého koníka. Neprodané věci budou věnovány Oblastní charitě Znojmo, kojeneckému ústavu a dalším, které Modrý koník podporuje. Vstup je zdarma. Více informací v plakátku.

Masopustní průvod Denního stacionáře sv. Damiána

IMG_6698V úterý 28. 2. 2017 prošel městem Znojmem masopustní průvod Denního stacionáře sv. Damiána. Cestou navštívil kolegy na Dolní České a pana starostu a místostarostu. fotogalerie

Postní almužna 2017

Pomáhat je síla, ne slabost!Postní almužna nabízí všem věřícím, rodinám s dětmi, mládeži, dospělým i farním společenstvím prožít postní dobu a svým sebezáporem pomoci nemocným dětem na Ukrajině. Ve Vaší farnosti/kostele či u svého duchovního si můžete vyzvednout skládací papírové postní schránky a to na 1. neděli postní (5. března 2017) popřípadě i v průběhu postní doby. V průběhu postní doby a v úsilí duchovní obnovy tak každý ukládá drobné peníze, které svým sebezáporem ušetřil, do této papírové schránky. více informací

Coolna v Moravském Krumlově slavila

článek MKN-page-001Coolna v Moravském Krumlově slavila 8. narozeniny. Uživatelé spolu s pracovníky upekli dort. Část snědli behem oslavy a druhou část věnovali do Domova pro matky a otce v tísni.

Masopustní průvod Denního stacionáře sv. Damiána

IMG_20160209_100014Dne 28. února 2017 projde městem Znojmem tradiční masopustní průvod Denního stacionáře sv. Damiána. Začátek průvodu je v 9:20 začátek na náměstí Svobody, pak projde Horní Českou na Dolní Českou, kde se zastaví v sídle Oblastní charity Znojmo. Odtud bude pokračovat Zámečnickou ulicí, přes Obrokovu, kde navštíví Městský úřad Znojmo. Poté se průvod odebere zpět na náměstí Svobody přes Horní nám., Divišovo nám., Velkou Michalskou. Konec průvodu bude opět na náměstí Svobody v 11:00 hod. Budeme rádi, když se v masce přidáte k nám!!

Návštěva ředitele z Charity Mariupol

IMG_6556V úterý 21. února 2017 se uskutečnilo v Oblastní charitě Znojmo zajímavé setkání ředitele Charity Mariupol z východu Ukrajiny s europoslancem Pavlem Svobodou. Pracovníci Charity Mariupol se přijeli seznámit s pracovní terapií a sociální práci. Pan europoslanec se přijel seznámit s činností Oblastní charity Znojmo. fotogalerie

Hledáme pracovníka do Charitní pečovatelské služby

Diecézní charita Brno, Oblastní charita Znojmo, Charitní pečovatelská služba, hledá pracovníka na pozici pracovník v sociálních službách - pečovatelka. více