25. výročí DCHB

Youtuber Jirka Král v Coolně

Bez názvuKlub Coolna Moravský Krumlov usiluje o to, aby mladí lidé zažívali své obtížné životní situace v co nejmenší míře a aby si uvědomovali možná rizika související se způsobem jejich života. V rámci sociální práce s dětmi a mládeží se stále častěji objevovala témata týkající se sdělování informací na facebooku, kyberšikana, youtuberství, streamování apod.

Domov není samozřejmostí

Mgr. Kateřina Kotoučová se studenty Janem Motáčkem a Danielou Vítkovou předávají sponzorský dar vedoucí Domova Bc. Blance MahdalovéStudenti třetího ročníku oboru Sociální činnost ze znojemské Přímky podpořili další zařízení zaměřené na sociální oblast. Tentokrát padl los na Domov pro matky a otce v tísni na Hradišti.

Úsměvy 2017

DSC04235Ve čtvrtek 27. 4. znojemskou Sportovní halu zaplnilo na 300 sportovců při Olympijských hrách, které byly tématem 4. ročníku setkání lidí s postižením i bez něj - Úsměvy 2017. Ty každoročně pořádá Oblastní charita Znojmo ve spolupráci s Denním stacionářem sv. Damiána, jehož je zřizovatelem, s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání s veřejností a přáteli. fotogalerie

Stacionářské Úsměvy 2017 už v dubnu

letak usmevy 2017Již po čtvrté se ve Sportovní hale ve Znojmě uskuteční dne 27. 4. od 9:00 do 13:00 hod. akce s názvem Úsměvy 2017. Jedná se o setkání lidí s postižením i bez něj s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání se společností. informace pro účastníky.docx

Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám II:

plakatOblastní charita Znojmo se nyní zapojila do Projektu Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám II. Tento projekt je podpořen finančními prostředky z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) a ze státního rozpočtu v rámci Operačního programu potravinové a materiální pomoci ze strany spolupracujícího subjektu partnera projektu. Tento projekt běží již od 1. 10. 2016 a trvá do 30. 9. 2018, výdej materiální pomoci začne 2. 5. 2017.

Nadace ČEZ pomáhá

NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentniDenní stacionář sv. Damiána se díky podpoře Nadace ČEZ dočkal úpravy vozidla pro svozovou službu, která umožní přepravu uživatelům s kombinovanými vadami, na invalidním vozíku, tedy těm, kteří nemohou využít běžně dostupných služeb jako je veřejná doprava (ať pro tělesný nebo mentální handicap).

Tvorba edukačních hraček a pomůcek

P1010913Poslední akcí s názvem „Tvorba edukačních hraček a pomůcek“ úspěšně zakončila „Projekt zaměřený na rozšíření sociálně aktivizačních činností pro uživatele služby Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo“ studentka 3. ročníku dálkové formy, oboru sociální práce na SVOŠS, o.p.s. Jihlava, Bohdana Budínová. fotogalerie

Cesta na Ukrajinu v březnu

IMG_6873V pondělí 6. 3. jsme jeli na Ukrajinu navštívit všechny naše projekty. Hned večer při příjezdu měli v našem Domě na půli cesty mši sv. a žehnání prostor, kde jsou ubytováni mladí dospělí. V Diecézní charitě Mukačevo jsme předali peníze na léčení dětí a na pomoc chudým rodinám. Diskutovali jsme o další pomoci jedné vícečetné rodině. fotogalerie

Coolna slaví (osmé) narozeniny...

coolna1… my máme přání jediný - aby si k nám vždycky našli cestu mladí lidé, kteří jsou v obtížné životní situaci. A zároveň to, aby jich bylo co nejméně. Pokud nevíte, co to vlastně je „nízkoprahový klub“ a jak to u nás ve znojemské Coolně vypadá, můžete se za námi přijít podívat ve středu 22. února. Narozeninové odpoledne odstartuje v 15 hodin a potrvá do 18 hodin. Přestože za dveřmi Coolny je obvykle uzavřený a anonymní prostor pro naše klienty, narozeniny s námi může výjimečně oslavit i veřejnost.

Děti se zdravotním postižením byly proškoleny o bezpečném chování nejen na veřejných prostranstvích

P1010776V pondělí 23. ledna 2017 uspořádala Bohdana Budínová, studentka III. ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava, akci s názvem „Přednáška na Městské policii Znojmo zaměřená na prevenci zneužívání osob se zdravotním postižením“. Jednalo se o třetí klíčovou aktivitu projektu, jehož záměrem je rozšíření sociálně aktivizačních činností pro službu Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo. fotogalerie