Postní almužna 2018

Den Charity a oslava 25 let Charity Znojmo

plakat2V rámci Dne Charity jsme se rozhodli oslavit významné výročí 25 let Oblastní charity Znojmo a to charitní poutí v pátek 21. 9. 2018. Začátek poutě je tedy v 14:15 hod ve Znojmě - Hradišti (u kaple sv. Antonína). Odtud vyrazí účastníci 14:30 hod. Gránickým údolím do kostela sv. Michala. Po cestě budou zastavení, při kterých se budou modlit za uživatele služeb, pracovníky, dobrovolníky a všechny spolupracovníky Charity. V kostele bude v 15:30 hod sloužená mše sv. za Charitu. Po mši svaté proběhne poděkování zaměstnancům a spolupracovníkům a také ocenění zaměstnanců a sponzorů.

Koláč pro hospic

plakatek2Ve středu 3. října 2018 od 8:00 – 17:00 hod. v centru města Znojma na Obrokové ulici a také ve městě Moravský Krumlov proběhne akce KOLÁČ PRO HOSPIC. Při ní se může veřejnost seznámit s Domácím hospicem Znojmo a současně za dobrovolný příspěvek obdrží chutný koláč, čímž přispěje na tuto stále využívanější službu. Za tento příspěvek pořídíme kompenzační a zdravotní pomůcky pro naše pacienty.

Přijďte zjistit, jak vypadá svět teenagerů, zve nízkoprahový klub „Klub Coolna Znojmo“

V týdnu od 24. do 30. září mohou lidé navštívit nízkoprahové kluby po celém Česku. Ty otevřou své dveře veřejnosti, aby ji seznámily se svou prací a zároveň vyvrátily mýty, které se s nízkoprahovými službami pojí. Náš klub se již tradičně k celorepublikové kampani připojí a připraví pro veřejnost vlastní program. Návštěvníci se mohou těšit na „Den otevřených dveří“ v Klubu Coolna Znojmo sídlící na Masarykově nám. 21 ve Znojmě, dne 24. 9. 2018 od 12:30 hod.

Potravinová sbírka Kaufland 2018

IMG_0150V sobotu 8. září 2018 od 08:00 do 18:00 se ve stovce prodejen potravin Kaufland po celé České republice a také i u nás ve Znojmě v Kauflandu (na ul. Jarošova 2, Znojmo), uskutečnila Potravinová sbírka. Během celého dne bylo možné nakoupit a darovat potraviny. Ve Znojmě se celkem vybralo 817,5 kg potravin. Moc děkujeme všem, kteří přispěli. Moc si této pomoci vážíme. fotogalerie

Poděkování firmě Novaservis

Novaservis_tyrkysDěkujeme firmě NOVASERVIS, která nám poskytla finanční dar v hodnotě 10 000,- Kč. Firma NOVASERVIS je přední výrobce českých vodovodních baterií a koupelnových doplňků (METALIA) nejen v České republice, ale také ve střední a východní Evropě. Dar využijeme pro potřebné na Znojemsku. Děkujeme a velice si této pomoci vážíme.

Den sociálních služeb

IMG_7104Ve středu 5. 9. 2018 od 10:00 hod se na Horním nám. ve Znojmě uskutečnil další ročník Dne sociálních služeb, na kterém prezentovala své služby i Oblastní charita Znojmo. Celkem se na náměstí sešlo 14 poskytovatelů služeb. Počasí bylo opravdu vydařené a o to více si všich tento den užili. fotogalerie

reportáž v Křesťanském magazínu

V neděli 2. 9. 2018 odvisílala Česká televize reportáž o našem panu řediteli. Děkujeme redaktorce Křesťanského magazínu Luise Divišové, kameramanovi Michalovi Čelišovi a Zdeňku Truhlářovi, který načetl komentář, za moc pěkně zpracovaný dokument. Na dokument se můžete podívat zde.

Den sociálních služeb se blíží

plakátVe středu 5. 9. 2018 od 10:00 hod se na Horním nám. ve Znojmě uskuteční další ročník Dne sociálních služeb, na kterém bude prezentovat své služby i Oblastní charita Znojmo. Srdečně Vás zveme. V příloze najdete plakát, ve kterém je uveden program po celý den. Těšíme se na Vás!

Okurkové slavnosti

VOkurkové slavnosti 083 pátek 3. 8. 2018 se uskutečnila na Masarykově nám. ve Znojmě akce s názvem Okurkové slavnosti. Naši uživatelé vyrobili drobné předměty s okurkovou tématikou. Výtěžek z prodeje použíjeme na podporu naší služby Domácí hospicová péče. fotogalerie

Maringotka slaví 6 let

plakV srpnu oslaví „maringotka“ Klubu Coolna Znojmo již 6. narozeniny. Maringotka je umístěná na sídlišti Holandská v blízkosti skate poolu. V pátek 17. 8. 2018 od 13:30 do 17:30 hodin tu bude den otevřených dveří spojených s oslavou narozenin. Je přichystán pestrý sportovní program v podobě turnaje v přehazované a badmintonu. Dále je v plánu workshop Graffiti, kde bude možnost vyzkoušet si legální tvorbu se sprejem. V průběhu dne Vás čeká chůze na slackline, možnost vyzkoušet netradiční žonglování s diabolem, flowerstickem či hakisákem.