1. - 14. 1. 2018  více informací

Fotografie z vašeho koledování zasílejte na email propagace@znojmo.charita.cz

Poděkování Cyklo Kučera

holkyVelké poděkování patří firmě CYKLO Kučera Znojmo, která darovala pro děti přilby na kolo a koloběžku. Také já bych ráda poděkovala za podporu naší práce a dary pro „naše“ děti. Protože všechny děti si zaslouží být šťastné.

Radka Růžičková, vedoucí služby Rodinný sociální asistent.

Tři králové koledovali na městském a finančním úřadu

IMG_4455Dne 4. ledna a 5. ledna 2018 navštívili tři králové znojemský městský úřad na ulici Obroková, nám. Armády a na ulici Pražská. Také zavítali na finanční úřad. Moc děkujeme za milé přijetí. fotogalerie

RONJA, s.r.o. Chvalovice, Hatě myslí na potřebné

excaliburV předvánočním čase věnovala RONJA,s.r.o. matkám s dětmi  v Domově pro matky a otce v tísnitísni, potraviny, ovoce, cukrovinky a nápoje, které byly maminkám rozdány. Velkou radost udělaly dětem i hračky.Tento dar přispěl k radostnějšímu prožití svátků vánočních pro ty, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Rozzářené dětské oči a dojaté maminky u vánočního stromku  toho byly dokladem. Za to patří vedení firmy RONJA, s.r.o. velký dík.

Služba Rodinný sociální asistent Znojmo oslavila 10 let

Před deseti lety vznikla služba Rodinný sociální asistent Znojmo, která pomáhá rodinám s dětmi ze sociálně znevýhodněného prostředí řešit starosti a trápení. Za tu dobu poznaly pracovnice služby mnoho rodičů a dětí, kterým osud postavil do cesty mnohé překážky, ale kteří se nevzdali a překážky překonali.

Přednáška na téma Skrytá nebezpečí internetu

internetKlub Coolna ve Znojmě srdečně zve na přednášku uznávaného lektora Radomíra Palackého, který již 18 let aktivně realizuje programy pro děti a mládež. Přednáška na téma Skrytá nebezpečí internetu se uskuteční ve středu 29. 11. 2017 od 15:00 hod., Masarykovo nám. 21, Znojmo. Akce je určena pro cílovou skupinu od 11 let a pro širokou veřejnost, tedy nejenom pro uživatele Klubu Coolna.

Beseda o HIV/AIDS a drogách

HIVKlub Coolna Znojmo zve na besedu o HIV/AIDS a drogách, která se uskuteční v pátek 1. 12. 2017 od 14:30 hod. preventivní program „O drogách“ a od 15:45 preventivní program „O AIDS či HIV?!“, Masarykovo nám. 21, Znojmo. Přednášet bude Martin Hornych, kterého by nikdy nenapadlo hazardovat s drogami. Beseda je určena pro cílovou skupinu od 11 let a pro širokou veřejnost, tedy nejenom pro uživatele Klubu Coolna.

Národní potravinová sbírka 2017

fotoV sobotu 11. listopadu 2017 se uskuteční ve dvou vybraných prodejnách potravin ve městě Znojmě 5. ročník potravinové sbírky. Sbírka bude probíhat v obchodech KAUFLAND (pouze ul. Dukelských Bojovníků) a PENNY (ul. Přímětická) od 08:00 do 20:00hod. Vybrané potraviny poputují do určených služeb Oblastní charity Znojmo a na základě socialního šetření pak potřebným osobám na Znojemsku.

Cesta na Ukrajinu v říjnu

IMG_2763V polovině října jsme uskutečnili další cestu na Ukrajinu. Děkujeme mnohokrát firmě HARTMANN Česká republika za dar 5 palet plen pro dospělé na pomoc starým a nemocným chudým lidem na Ukrajině. fotogalerie

Výdej polévky bez domova

letacek_polevkaOblastní charita Znojmo bude, tak jako v minulých letech v zimních měsících vydávat polévku lidem bez domova, která je hrazena z Tříkrálové sbírky. Cílem je zabezpečit základní lidské potřeby těchto osob (hlad, žízeň, teplo). V loňském roce se v zimním období vydalo celkem 916 polévek. Polévky se začnou vydávat od 1. 11. 2017 třikrát týdně (PO, ST a PÁ) vždy od 12:00 do 13:00 hod. v průjezdu Osobní asistence na Horní České 6, kde budou připraveny stoly a židle.

Taneční odpoledne

taneční odpoledneV pátek 6. 10. se uskutečnilo v rámci ukončení Týdne sociálních služeb Taneční odpoledne pro osoby se zdravotním postižením. Organizátory byli členové pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením KPSS Znojmo.fotogalerie