25. výročí DCHB

Národní potravinová sbírka 2017

fotoV sobotu 11. listopadu 2017 se uskuteční ve dvou vybraných prodejnách potravin ve městě Znojmě 5. ročník potravinové sbírky. Sbírka bude probíhat v obchodech KAUFLAND (pouze ul. Dukelských Bojovníků) a PENNY (ul. Přímětická) od 08:00 do 20:00hod. Vybrané potraviny poputují do určených služeb Oblastní charity Znojmo a na základě socialního šetření pak potřebným osobám na Znojemsku.

Cesta na Ukrajinu v říjnu

IMG_2763V polovině října jsme uskutečnili další cestu na Ukrajinu. Děkujeme mnohokrát firmě HARTMANN Česká republika za dar 5 palet plen pro dospělé na pomoc starým a nemocným chudým lidem na Ukrajině. fotogalerie

Výdej polévky bez domova

letacek_polevkaOblastní charita Znojmo bude, tak jako v minulých letech v zimních měsících vydávat polévku lidem bez domova, která je hrazena z Tříkrálové sbírky. Cílem je zabezpečit základní lidské potřeby těchto osob (hlad, žízeň, teplo). V loňském roce se v zimním období vydalo celkem 916 polévek. Polévky se začnou vydávat od 1. 11. 2017 třikrát týdně (PO, ST a PÁ) vždy od 12:00 do 13:00 hod. v průjezdu Osobní asistence na Horní České 6, kde budou připraveny stoly a židle.

Taneční odpoledne

taneční odpoledneV pátek 6. 10. se uskutečnilo v rámci ukončení Týdne sociálních služeb Taneční odpoledne pro osoby se zdravotním postižením. Organizátory byli členové pracovní skupiny Osoby se zdravotním postižením KPSS Znojmo.fotogalerie

5. narozeniny maringotky Klubu Coolna oslavíme sportovně

V srpnu oslaví Klub Coolna Znojmo již 5. narozeniny své terénní maringotky Klubu Coolna Znojmo. Maringotka je umístěná na sídlišti Holandská v blízkosti skate poolu. V pátek 18. 8. 2017 od 14:15 do 17:30 hod. tu bude především pro uživatele či další mladé lidi, kteří chtějí využít prostor či čas s pracovníky. Je přichystán pestrý sportovní program pro mladé, aby si smysluplně využili jeden den svého odpoledního času o prázdninách nebo se něco dozvěděli. Všechny přítomné zveme i k prohlídce maringotky uvnitř

Voňavé odpoledne v Dílně sv. Kláry

P1140771Malou předzahrádkou Dílny sv. Kláry na Mikulášském náměstí se ve čtvrtek 20. července v odpoledních hodinách linula vůně bylin. Vrátka byla otevřená nejenom pro uživatele Dílny, ale i pro jejich rodiny, přátele, pro přátele Dílny a také pro širokou veřejnost. Cestu k nám našlo asi třicet milých hostů. fotogalerie

Youtuber Jirka Král v Coolně

Bez názvuKlub Coolna Moravský Krumlov usiluje o to, aby mladí lidé zažívali své obtížné životní situace v co nejmenší míře a aby si uvědomovali možná rizika související se způsobem jejich života. V rámci sociální práce s dětmi a mládeží se stále častěji objevovala témata týkající se sdělování informací na facebooku, kyberšikana, youtuberství, streamování apod.

Domov není samozřejmostí

Mgr. Kateřina Kotoučová se studenty Janem Motáčkem a Danielou Vítkovou předávají sponzorský dar vedoucí Domova Bc. Blance MahdalovéStudenti třetího ročníku oboru Sociální činnost ze znojemské Přímky podpořili další zařízení zaměřené na sociální oblast. Tentokrát padl los na Domov pro matky a otce v tísni na Hradišti.

Úsměvy 2017

DSC04235Ve čtvrtek 27. 4. znojemskou Sportovní halu zaplnilo na 300 sportovců při Olympijských hrách, které byly tématem 4. ročníku setkání lidí s postižením i bez něj - Úsměvy 2017. Ty každoročně pořádá Oblastní charita Znojmo ve spolupráci s Denním stacionářem sv. Damiána, jehož je zřizovatelem, s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání s veřejností a přáteli. fotogalerie

Stacionářské Úsměvy 2017 už v dubnu

letak usmevy 2017Již po čtvrté se ve Sportovní hale ve Znojmě uskuteční dne 27. 4. od 9:00 do 13:00 hod. akce s názvem Úsměvy 2017. Jedná se o setkání lidí s postižením i bez něj s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání se společností. informace pro účastníky.docx