25. výročí DCHB

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

více informací

Stacionářské Úsměvy 2017 už v dubnu

letak usmevy 2017Již po čtvrté se ve Sportovní hale ve Znojmě uskuteční dne 27. 4. od 9:00 do 13:00 hod. akce s názvem Úsměvy 2017. Jedná se o setkání lidí s postižením i bez něj s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání se společností. informace pro účastníky.docx

Tvorba edukačních hraček a pomůcek

P1010913Poslední akcí s názvem „Tvorba edukačních hraček a pomůcek“ úspěšně zakončila „Projekt zaměřený na rozšíření sociálně aktivizačních činností pro uživatele služby Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo“ studentka 3. ročníku dálkové formy, oboru sociální práce na SVOŠS, o.p.s. Jihlava, Bohdana Budínová. fotogalerie

Cesta na Ukrajinu v březnu

IMG_6873V pondělí 6. 3. jsme jeli na Ukrajinu navštívit všechny naše projekty. Hned večer při příjezdu měli v našem Domě na půli cesty mši sv. a žehnání prostor, kde jsou ubytováni mladí dospělí. V Diecézní charitě Mukačevo jsme předali peníze na léčení dětí a na pomoc chudým rodinám. Diskutovali jsme o další pomoci jedné vícečetné rodině. fotogalerie

Coolna slaví (osmé) narozeniny...

coolna1… my máme přání jediný - aby si k nám vždycky našli cestu mladí lidé, kteří jsou v obtížné životní situaci. A zároveň to, aby jich bylo co nejméně. Pokud nevíte, co to vlastně je „nízkoprahový klub“ a jak to u nás ve znojemské Coolně vypadá, můžete se za námi přijít podívat ve středu 22. února. Narozeninové odpoledne odstartuje v 15 hodin a potrvá do 18 hodin. Přestože za dveřmi Coolny je obvykle uzavřený a anonymní prostor pro naše klienty, narozeniny s námi může výjimečně oslavit i veřejnost.

Děti se zdravotním postižením byly proškoleny o bezpečném chování nejen na veřejných prostranstvích

P1010776V pondělí 23. ledna 2017 uspořádala Bohdana Budínová, studentka III. ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava, akci s názvem „Přednáška na Městské policii Znojmo zaměřená na prevenci zneužívání osob se zdravotním postižením“. Jednalo se o třetí klíčovou aktivitu projektu, jehož záměrem je rozšíření sociálně aktivizačních činností pro službu Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo. fotogalerie

A co vy v té Coolně vlastně děláte?

coolna2

Na tuhle otázku odpovídají pracovníci znojemského NZDM několikrát do týdne. Lidé, kteří se o „nízkoprahy“ nikdy nezajímali, naší službě nerozumí. Myslí si, že pracujeme s problémovými dětmi. Že jsme nějací divní, když trávíme čas na sídlišti v maringotce. Že naše klienty vychováváme, že fungujeme jako družina, že jim vymýšlíme program a vlastně zaplňujeme jejich volný čas.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

Ve znojemské Coolně to žije!

IMG_0392Říjnový program v Klubu Coolna určovaly tři důležité dny – 1. 10. Mezinárodní den vegetariánství, 2. 10. Světový den nenásilí a 1. 11. Mezinárodní den veganství. Celý měsíc jsme se proto věnovali tématu nenásilí. Pro klienty jsme proto připravili řadu tematických workshopů, ať už se jednalo o povídání o tom, co je pro naše tělo (ne)zdravé, jak neubližovat ostatním ani sám sobě, nebo jak se naučit zklidnit a relaxovat.fotogalerie

Děti se zdravotním postižením si vyzkoušely účinky relaxační místnosti

P1010653Ve středu 9. listopadu uspořádala Bohdana Budínová, studentka III. ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava, akci s názvem „Exkurze Family pointu + relaxační odpoledne v Dětském centru Znojmo, p.o.“. Jednalo se o druhou klíčovou aktivitu projektu zaměřeného na rozšíření sociálně aktivizačních činností pro službu Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo. fotogalerie

Výroba sovy aneb přátelme se s moudrostí!

P1010600dne 3. 11. 2017 v 17:00 hodin zahájila Bohdana Budínová, studentka III. ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce, první akcí „Kreativní dílna“ projekt „Volnočasové a vzdělávací aktivity pro službu Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo".fotogalerie