25. výročí DCHB

Beseda o HIV/AIDS a drogách

HIVKlub Coolna Znojmo zve na besedu o HIV/AIDS a drogách, která se uskuteční v pátek 1. 12. 2017 od 14:30 hod. preventivní program „O drogách“ a od 15:45 preventivní program „O AIDS či HIV?!“, Masarykovo nám. 21, Znojmo. Přednášet bude Martin Hornych, kterého by nikdy nenapadlo hazardovat s drogami. Beseda je určena pro cílovou skupinu od 11 let a pro širokou veřejnost, tedy nejenom pro uživatele Klubu Coolna.

Opak se ale stal pravdou a zvědavost ho přivedla až k pervitinu, který si aplikoval nitrožilně i se svým bratrem a dalšími dvěma kamarády. Zezačátku používal pouze vlastní „nádobíčko“, časem už ale jehly kolovaly mezi všemi a díky tomu se taky všichni čtyři nakazili virem HIV. Bratra potkal asi nejhorší osud, do půl roku nemoci podlehl. Martina to tak zasáhlo, že se rozhodl se závislostí na drogách bojovat. Nejvíce mu pomohli v pražských Bohnicích. Teď již několik jet cestuje po celé republice a navštěvuje hlavně školy, kde přednáší o drogách, prevenci, HIV a AIDS.

Mgr. Robert Knebl

Vedoucí Klubu Coolna ve Znojmě