25. výročí DCHB

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

více informací

Cesta na Ukrajinu v březnu

IMG_6873V pondělí 6. 3. jsme jeli na Ukrajinu navštívit všechny naše projekty. Hned večer při příjezdu měli v našem Domě na půli cesty mši sv. a žehnání prostor, kde jsou ubytováni mladí dospělí. V Diecézní charitě Mukačevo jsme předali peníze na léčení dětí a na pomoc chudým rodinám. Diskutovali jsme o další pomoci jedné vícečetné rodině. fotogalerie

V Perečíně u sester jsme předali také finanční prostředky na pomoc chudým rodinám a léčení dětí. Přivezli jsme několik párů francouzských holí, ze kterých měly sestry radost, protože hned věděly, kolika seniorům mohou pomoci. Předali jsme také finanční pomoc na školní obědy pro děti z chudých rodin.
V Zoločivu jsme předali do nemocnice dvě lůžka a vybavení na hygienu u lůžka. V Charitě jsme předali finanční pomoc na nákup trvanlivých potravin a další pro lidí vnitřně přesídlené, kteří utekli před válkou na východě. Pekárna a svíčkařská dílna pracují na plné obrátky.
V charitě Lvov jsme předali do nízkoprahu šest jízdních kol, které si děti hned dopumpovaly a vyzkoušely. Předali jsme peníze na dobrovolnické a krizové centrum. Večer jsme se setkali s dobrovolníky, kteří letos koledovali na první Tříkrálové sbírce na Ukrajině. Hodnotili jsme a připravovali na příští rok. Na závěr jsme navštívili nemocného Andrejka, který se statečně drží při léčbě rakoviny.