25. výročí DCHB

Cesta na Ukrajinu v říjnu

IMG_2763V polovině října jsme uskutečnili další cestu na Ukrajinu. Děkujeme mnohokrát firmě HARTMANN Česká republika za dar 5 palet plen pro dospělé na pomoc starým a nemocným chudým lidem na Ukrajině. fotogalerie

IMG_2932Větší část daru jsme zavezli na místa, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a podporujeme, zbývající menší část zavezeme při nejbližší příležitosti. Všichni příjemci pomoci jsou velmi vděčni za tuto pomoc. Navštívili jsme také ZŠ v Turyčkách, kterou podporuje naše ZŠ Višňové. Vezli jsme také jízdní kola, trvanlivé potraviny, zimní boty a teplé oblečení. Hlavní zpráva této cesty je, že dvanáctiletý Andrejko, který se víc než 4 roky léčí z rakoviny a lékaři už 3x rezignovali na jeho léčbu, protože to vypadalo beznadějně, se začal neočekávaně zlepšovat. Máme z toho velkou radost, protože naši sponzoři přispěli již poměrně velkou částku na jeho léčbu, rodina prodala veškerý svůj majetek, intenzivně se všichni modlili a vypadá to, že Andrej bude zdravý. Ještě není úplně vyhráno, ale je den ode dne lepší. Díky patří také moravskokrumlovskému děkanovi Pavlu Bublanovi, který nás aktivně na cestě doprovázel. Díky všem za pomoc a podporu.