Postní almužna 2018

Děkujeme neznámému dárci

pouzdra

Včera, v pondělí ráno, jsme obdrželi od neznámého dárce 9 ks školních penálů a 65 ks barevných obalů na sešity. Penály jsou vybavené pastelkami, fixami a ostatními potřebnými školními pomůckami. Tyto penály věnujeme dětem ze sociálně slabých rodin, které využívají službu Rodinný sociální asistent.

Chtěla bych touto cestou velmi poděkovat neznámému muži, který zcela anonymně, bez formalit a takřka beze slov přišel a daroval Oblastní charitě Znojmo školní pomůcky pro děti. Chtěla bych tohoto dárce ujistit, že se jeho dary dostanou do dobrých rukou, k dětem, které si to zaslouží, a kterým nové penály zpříjemní start do nového školního roku.

Vážený pane, Vaše ušlechtilé rozhodnutí je také důležité pro nás, pracovníky v sociálních službách, upevňuje naše vědomí, že i v těchto těžkých dobách se najdou dobří lidé, kteří rádi pomohou tam, kde je třeba. Toto vědomí nám dodává sílu v naší nikdy nekončící práci - pomáhat potřebným vypořádat se s nepřízní jejich osudu.

„Nikdo není zbytečný na tomto světě, kdo ulehčuje břemeno jiným.“ (Charles Dickens)

S přáním všeho dobrého

Radka Růžičková, vedoucí služby Rodinný sociální asistent.

29. 8. 2016