25. výročí DCHB

Děti se zdravotním postižením byly proškoleny o bezpečném chování nejen na veřejných prostranstvích

P1010776V pondělí 23. ledna 2017 uspořádala Bohdana Budínová, studentka III. ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava, akci s názvem „Přednáška na Městské policii Znojmo zaměřená na prevenci zneužívání osob se zdravotním postižením“. Jednalo se o třetí klíčovou aktivitu projektu, jehož záměrem je rozšíření sociálně aktivizačních činností pro službu Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo. fotogalerie

Program trval 80 minut a zúčastnilo se ho 9 uživatelů služby Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo, vedoucí služby a rodiče uživatelů. Cílem akce bylo formou zážitkové pedagogiky přispět k rozšíření znalostí o bezpečném chování nejen na veřejných prostranstvích. Zúčastnění se od preventivní pracovnice Městské policie Znojmo, mimo jiné, dozvěděli, jak postupovat v případech napadení jejich osoby nebo při nalezení nebezpečného předmětu. Na závěr byl vytvořen prostor pro doplňující dotazy a zúčastněným byly předány reflexní pásky pro bezpečnější pohyb na veřejnosti.

30. ledna 2017 měl projekt pokračování čtvrtou klíčovou aktivitou s relaxačním zaměřením „Čtení v Městské knihovně Znojmo“, uvedla jeho autorka Bohdana Budínová. Projekt autorka zpracovává v rámci závěrečné absolventské práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava a zároveň navazuje na projekt, který jeho autorka vytvořila pro stejnou cílovou skupinu v rámci praxe ve II. ročníku studia.

Bohdana Budínová