1. - 14. 1. 2018  více informací

Fotografie z vašeho koledování zasílejte na email propagace@znojmo.charita.cz

Děti se zdravotním postižením si vyzkoušely účinky relaxační místnosti

P1010653Ve středu 9. listopadu uspořádala Bohdana Budínová, studentka III. ročníku, dálkové formy studia, oboru Sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava, akci s názvem „Exkurze Family pointu + relaxační odpoledne v Dětském centru Znojmo, p.o.“. Jednalo se o druhou klíčovou aktivitu projektu zaměřeného na rozšíření sociálně aktivizačních činností pro službu Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo. fotogalerie

Program trval 90 minut a zúčastnilo se ho 5 uživatelů služby Osobní asistence, rodiče uživatelů a osobní asistenti uživatelů. Cílem akce bylo rozšíření návaznosti služby na další dostupné zdroje. Zájemci o akci si mohli ve dvaceti minutových intervalech vyzkoušet vliv a účinky relaxační místnosti, dále si prohlédli Family point – rodinné centrum a na závěr jim byly předány užitečné informace o možnosti využití služeb Dětského centra Znojmo, p.o.

Projekt bude pokračovat v lednu 2017 preventivním programem zaměřeným na bezpečnost a zneužívání osob se zdravotním postižením, který se uskuteční v prostorách Městské policie Znojmo, uvedla jeho autorka Bohdana Budínová. Projekt zpracovává v rámci závěrečné absolventské práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava a zároveň navazuje na projekt, který jeho autorka vytvořila pro stejnou cílovou skupinu v rámci praxe ve II. ročníku studia.

Bohdana Budínová

Tel. č. 605062965