25. výročí DCHB

Domov není samozřejmostí

Mgr. Kateřina Kotoučová se studenty Janem Motáčkem a Danielou Vítkovou předávají sponzorský dar vedoucí Domova Bc. Blance MahdalovéStudenti třetího ročníku oboru Sociální činnost ze znojemské Přímky podpořili další zařízení zaměřené na sociální oblast. Tentokrát padl los na Domov pro matky a otce v tísni na Hradišti.

CIMG0895„V rámci projektu Pomáháme uměním, který jsme rozjeli se studenty v loňském školním roce, jsme vytvořili roční kalendář se sloganem Domov není samozřejmost. Ten žáci nabízeli za symbolický příspěvek při různých akcích a také některým partnerům naší školy. Podařilo se nám vybrat dva tisíce korun. Ty jsme se rozhodli darovat Domovu pro matky a otce v tísni Znojmo,“ popisuje projekt pedagožka Mgr. Kateřina Kotoučová.

Zástupce třídy Danielu Vítkovou a Jana Motáčka společně s jejich učitelkou přivítala na Hradišti vedoucí tohoto zařízení Bc. Blanka Mahdalová.

Následovala krátká beseda a prohlídka zařízení. Návštěvníci měli také možnost pohovořit si s některými klienty o jejich nelehké životní situaci, ve které se nyní nacházejí. Jako poděkování pak od Domova dostali studenti ručně vyráběné svíčky. Ty zde vytvářejí přímo sami klienti.

„Jsem rád, že jsem se mohl podílet na této akci. Už v loňském školním roce jsme pomohli prodejní výstavou fotografií Dennímu stacionáři sv. Damiána. Letos jsme vymysleli kalendář pro Domov na Hradišti. Tyto akce mají smysl, protože díky nim můžeme pomoci potřebným. Do nepříznivé situace se totiž může dostat každý. Teprve ve vypjatých chvílích si člověk uvědomí, že domov není samozřejmost,“ říká student sociální činnosti Jan Motáček.

Mgr. Kateřina Kotoučová