Postní almužna 2018

Národní potravinová sbírka 2015

V sobotu 21. listopadu 2015 od 08:00 do 20:00 se ve stovce vybraných prodejen potravin po celé České republice a také i u nás ve Znojmě v Kauflandu (ul. Dukelských bojovníků), v Albertu (ul. Vídeňská třída) a v Penny (ul. Přímětická) se uskuteční třetí ročník Národní potravinové sbírky. Během celého dne můžete nakoupit a darovat potraviny v každém z těchto zmíněných obchodních řetězcích ve Znojmě. Cílem tohoto projektu je rozvinout diskuzi a iniciovat řešení problematiky nedostatku potravin na jedné straně a jejich plýtvání na straně druhé.

Jak to bude probíhat?

U vchodu do obchodního řetězce obdržíte informační letáček včetně doporučení, které trvanlivé potraviny nakupovat. Vzhledem k okolnostem distribuce a skladování je potřeba nakupovat pouze TRVANLIVÉ potraviny. Potraviny vložíte do svého nákupního košíku a po zaplacení odevzdáte za pokladnami do označených a pro tento účel připravených nákupních košíků. Po dobu sbírky budou v obchodech přítomni zaměstnanci Oblastní charity Znojmo a dobrovolníci, kteří se budou podílet na organizaci a rádi zodpoví vaše dotazy. Darované potraviny poputují pro potřeby Oblastní charity Znojmo, kde budou rozděleny do vybraných charitních služeb, které pomáhají lidem v nouzi.

Kam vybrané potraviny poputují?

Vámi zakoupené a darované potraviny tak Oblastní charita Znojmo použije na přímou pomoc chudým a sociálně slabým rodinám, maminkám s dětmi v tísni, lidem bez domova a dalším osobám v tíživé životní situaci. Přijďte i Vy touto formou pomoci lidem v nouzi. I malý dar je velká pomoc!

Doporučení nákupu trvanlivých potravin:

• konzervy všeho druhu (masové, paštiky, ryby, hotové jídla, apod.)
  • polévky všeho druhu (sáčkové, čínské, do hrnečku, apod.)
  • nápoje v obalech tetrapak (mléko, džus)
  • krupičku
  • piškoty