1. - 14. 1. 2018  více informací

Fotografie z vašeho koledování zasílejte na email propagace@znojmo.charita.cz

Národní potravinová sbírka 2016

obrázek NPS

V sobotu 12. listopadu 2016 od 08:00 do 20:00 se ve stovce vybraných prodejen potravin po celé České republice a také i u nás ve Znojmě v Kauflandu (pouze na ul. Dukelských bojovníků), a v Penny (ul. Přímětická) se uskuteční čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky. Během celého dne můžete nakoupit a darovat potraviny v každém z těchto zmíněných obchodních řetězcích ve Znojmě.

Cílem tohoto projektu je rozvinout diskuzi a iniciovat řešení problematiky nedostatku potravin na jedné straně a jejich plýtvání na straně druhé. Dalším důležitým cílem této sbírky je pomoci lidem, kteří trpí hladem či nedostatkem potravin. Takových lidí, bohužel, u nás v Česku i ve světě neustále přibývá.

Ze statistik vyplývá, že nejvíce potravin vyhodí obyvatelé USA, kde jeden občan za rok vyhodí 760kg jídla ročně, nutno podotknout, že počet obyvatel v USA přesahuje 318 milionu. Na Německo připadá 540kg na osobu ročně. V ČR vyhazujeme 69kg na občana/rok.

Jak potravinová sbírka bude probíhat?

U vchodu do obchodního řetězce, obdržíte informační letáček včetně doporučení, které trvanlivé potravinyobrázek 2 NPS nakupovat. Vzhledem k okolnostem distribuce a skladování je potřeba nakupovat pouze TRVANLIVÉ potraviny. Potraviny vložíte do svého nákupního košíku a po zaplacení odevzdáte za pokladnami do označených a pro tento účel připravených nákupních košíků. Po dobu sbírky budou v obchodech přítomni zaměstnanci Oblastní charity Znojmo a dobrovolníci, kteří se budou podílet na organizaci a rádi zodpoví vaše dotazy. Darované potraviny poputují pro potřeby Oblastní charity Znojmo, kde budou rozděleny do vybraných charitních služeb, které pomáhají lidem v nouzi.

Kam vybrané potraviny poputují?

Vámi zakoupené a darované potraviny tak Oblastní charita Znojmo použije na přímou pomoc chudým a sociálně slabým rodinám na Znojemsku, maminkám s dětmi v tísni, lidem bez domova a dalším osobám v tíživé životní situaci.

Doporučení nákupu trvanlivých potravin:

• konzervy všeho druhu (masové, paštiky, ryby, hotové jídla, apod.)
  • polévky všeho druhu (sáčkové, čínské, do hrnečku, apod.)
  • nápoje v obalech tetrapak (mléko, džus)
  • krupičku
  • piškoty
  • kojenecké výživy
  • těstoviny
  • rýži
  • luštěniny
  • čaj, kávu
  • cukrovinky pro děti
  • a jiné

Přijďte i Vy pomoci touto formou pomoci lidem v nouzi 12. listopadu 2016 do Kauflandu a Penny ve Znojmě.