Postní almužna 2018

Poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský navštívil Charitu ve Znojmě

Europoslanec Mgr. Tomáš Zdechovský (KDU - ČSL) v pondělí 25. května 2015 osobně navštívil Oblastní charitu ve Znojmě a přesvědčil se o činnosti charitní služby Rodinný sociální asistent. fotogalerie z návštěvy a tisková zpráva europoslance

Společně s paní vedoucí této charitní služby Mgr. Radkou Růžičkovou navštívil jednu ze sociálně slabých rodin v nedaleké obci Borotice na Znojemsku. Paní Růžičková popsala europoslanci Zdechovskému systém jejich charitní práce, jak pomáhají na Znojemsku chudým rodinám a snaží se udržet rodinu pohromadě. Hlavním cílem je vytvořit postupně takové podmínky v rodině, aby nebyly rodičům odebrány vzhledem k nepříznivým podmínkám děti do ústavní péče. Mottem při jejich charitní sociální práci je: „…aby rodina byla domovem“. Znojemská Charita přispívá z Tříkrálové sbírky a od dárců na školní obědy pro děti z chudých rodin. Peníze však nedostávají přímo rodiny, ale Charita po domluvě s ředitelem školy hradí obědy přímo školní jídelně, kterou dítě z rodiny navštěvuje. Charita tím motivuje rodiče, aby posílali své děti do školy, aby se děti učily a měly i vydatný oběd.

Europoslanec Tomáš Zdechovský osobně přispěl štědrým darem na školní obědy pro děti z chudých rodin na Znojemsku. Srdečně děkujeme europoslanci Tomáši Zdechovskému za jeho milou návštěvu a štědrý finanční dar.

FB profil: