25. výročí DCHB

Pracovník do Klubu Coolna ve Znojmě

Pečovatelka do Charitní pečovatelské služby

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

více informací

Služba Rodinný sociální asistent opět uspěla.

IMG_4458Tak jako v roce 2013 i letos byla služba Rodinný sociální asistent, kterou provozuje Oblastní charita Znojmo, oceněna v prestižním  projektu Cena kvality v sociální péči v kategorii Poskytovatelé sociálních služeb pro osoby ohrožené sociálním vyloučením, kterou vyhlašuje Redakce odborného časopisu zdravotnických pracovníků v sociálních službách Ošetřovatelská péče ve spolupráci s Radou kvality ČR. Letos jsme získali Čestné uznání a to především za komplexnost poskytování sociálních služeb rodinám s dětmi ohroženým sociálním vyloučením. fotogalerie

S tímto oceněním se pojila příjemná společenská událost - Slavnostní odpoledne v Senátu Parlamentu ČR, které se uskutečnilo v úterý  1. listopadu 2016 v prostorách Hlavního sálu Senátu parlamentu ČR. Spolupořadatelem akce byl Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR a senátorka Milada Emmerová. Akce se zúčastnila také ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Čestné uznání převzala vedoucí služby Mgr. Radka Růžičková.

Toto ocenění ukazuje, že služba Rodinný sociální asistent má dlouhodobě vysokou úroveň poskytovaných služeb, odborné a profesionální pracovníky, kteří ale za každým klientem vidí člověka s životním příběhem, jenž má svoji důstojnost a zaslouží si respekt a úctu. Dívat se touto optikou na naše klienty nám pak umožňuje lépe pochopit jejich potřeby a nastavit účinnou pomoc.