25. výročí DCHB

Stacionářské Úsměvy 2017 už v dubnu

letak usmevy 2017Již po čtvrté se ve Sportovní hale ve Znojmě uskuteční dne 27. 4. od 9:00 do 13:00 hod. akce s názvem Úsměvy 2017. Jedná se o setkání lidí s postižením i bez něj s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání se společností. informace pro účastníky.docx

V roce 2014 jsme se rozhodli uspořádat akci pro zdravotně znevýhodněné osoby, která na Znojemsku chyběla. První ročník se konal v duchu dovednostních soutěží, tvoření, zábavy a Zumby, který navštívilo kolem 170 lidí - soutěžících, nesoutěžících, dětí, mladých, dospělých, studentů,“ říká vedoucí stacionáře Soňa Foitová a dodává, že doposud nejbohatší jak na program, tak i na počet návštěvníků byl loňský ročník. Celého dne se zúčastnilo okolo 540 odlišných lidí, které spojilo jedno – úsměvy.

Letošní ročník se ponese v duchu Olympijských her, které zahájí tradiční zapálení symbolického olympijského ohně. Kromě aktivit zaměřených na sportovní tématiku budou pro přítomné připraveny doprovodné akce od KinderWeltu jako malování na obličej, skákací hrad a další překvapení.

„Akci dopoledne navštěvují dospělí uživatelé sociálních služeb (Znojmo, Břežany, Žďár n. S., Bystřice n. P., Brno, Retz, Hollabrun), žáci speciálních škol, běžných základních a mateřských škol, studenti SŠ (sociální obor) a další,“ přibližuje Soňa Foitová

Večer bude věnovaný široké veřejnosti - …charitativní Zumbu, Tabatu a DeepWork od 18:00 do 20:00 hod. zacvičí Táňa Brounková, Soňa Foitová, Klára Poláková a Jakub Šigut. Výtěžek ze cvičení půjde na svozovou službu uživatelů Denního stacionáře sv. Damiána, na kterou stabilně hledají prostředky.

Celá akce je oslavou k 25. výročí Diecézní charity Brno, pod kterou Oblastní charita Znojmo patří a koná se za podpory Města Znojma a Znojemské Besedy.