Postní almužna 2018

Stáž pracovníků v Praze

IMG_7519Ve dnech 13. a 14. června 2018 se pracovníci Charity vydali do Prahy na pracovní stáž. Nejdříve navštívili domov pro seniory Sue Ryder, kde při péči o klienty využívají přístup zaměřený na člověka, tj. Psychobiografický model péče a dále zkušenosti se zavedením paliativní péče v domově. Měli možnost diskutovat o problematice péče o umírající klienty v domovech pro seniory. fotogalerie

Další část stáže probíhala v centru Prahy. Přes organizaci Pragulic a jeho průvodce Karima pracovníci poznali a zažili svět lidí bez domova v hlavním městě. Pro svoji práci získali mnoho cenných rad a doporučení od člověka, který prožil na ulici 16 let a nejlépe tedy ví, jak lidem bez domova pomáhat a kde naopak na pracovníky číhá nebezpečí. Jednoznačným výstupem celé akce bylo uvědomění si důležitosti sociální práce, uvědomění si vlastní hodnoty jako pracovníka v pomáhající profesi a získání cenných nových zkušeností do další práce v Charitě.