Postní almužna 2018

Street Jam – skate závody či graffiti jako legální umění

street jamAkce nese název STREET JAM a bude se konat ve skateparku ve Znojmě, který sídlí na Sokolské ulici (vedle fotbalového hřiště) dne 5. 5. 2018 od 11-19 hod.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Coolna Znojmo (dále jen NZDM Klub Coolna), který je součástí Oblastní charity Znojmo bylo osloveno partou mladých nadšenců do skateboardingu a graffiti umění, aby jim pomohlo zrealizovat skate závody s graffiti happeningem a hudebním doprovodem.
Celá akce je již v plném proudu příprav a my Vás touto cestou za NZDM Klub Coolna na tuto akci chceme pozvat. Vstup na akci je ZDARMA.
Akce nese název STREET JAM a bude se konat ve  skateparku ve Znojmě, který sídlí na Sokolské ulici (vedle fotbalového hřiště)  dne 5. 5. 2018 od 11-19 hod.
Můžete se těšit na SKATE závody, o hodnotné ceny, které sehnali mladí nadšení iniciátoři této akce. Na závody může přijít kdokoliv různého věku.
Budou dvě kategorie, jedna do 15-ti let a druhá od 15-ti let. Řada nadšenců si může skejtování jen vyzkoušet. Akce je určena široké veřejnosti a závodů se mohou účastnit úplní začátečníci, kteří umí např. jeden trik, ale i zkušení jezdci.
A to není vše!
V rámci dne bude příležitost i na GRAFFITI JAM tj. vyzkoušet legální graffiti na 6 velkých sololitových deskách, které dají k dispozici včetně sprejů právě pracovníci z NZDM Klub Coolna Znojmo. V tuto chvíli je rozjednáno, že u těchto desek bude jeden z nejzkušenějších sprejerů ze Znojma (pozn. jeho výtvory jsou na fotkách).

klubcoolnagraffiticoolnagrafit

Organizace se touto cestou snaží oslovit mladé lidi a informovat je o legalitě a možných postizích při nelegálním sprejování. Kromě toho také přibližuje veřejnosti graffiti jako vlastní styl umění. Jako malou ukázku a inspiraci přidáváme odkaz na Graffiti jam, který NZDM Klub Coolna realizoval v letech minulých. Koukněte se zde: https://www.youtube.com/watch?v=mqpERJCZK9E
A tím to vůbec nekončí!
MUSIC JAM aneb v plánu je i hudební vystoupení, které se bude prolínat celým dnem. O hudební doprovod se postarají DJS DEXX, MOHAMED LEE a MR. WHO se svými sety. Během dne bude příležitost i uvidět CSB Killaz – breakdance crew či Ezteka live.
Neváhejte využít jedinečnou šanci si užít netradičně den mezi řadou mladých lidí, kde si každý přijde na své.
„Klub Coolna Znojmo podporuje mladé lidi ve věku 11-26 let a tento projekt, s kterým přišli mladí nadšenci a iniciátoři, je jeden z dalších, který pomohou zrealizovat. Hlavním cílem je pomoc mladým lidem využít smysluplně volný čas jedno sobotní odpoledne. Užít si ten čas formou skateboardingu, povídání si mezi sebou, poslechem hudby mladých a podívat se na tvořivé odpoledne i jinak, tzn. ukázat i graffiti jako jinou formu umění,“ uvedl vedoucí Klubu Coolna Znojmo, Mgr. Robert Knebl.
Akce má dát účastníkům aktivní prostor ke sportu, hudbě či tvořivosti v podobě malování na sololity či zeď a ukázat, že se tvorba graffiti dá provozovat zcela legálně. „Chceme tímto způsobem ukázat široké veřejnosti, že pokud je tato forma umění realizována na schválených plochách, nejedná se o projev vandalismu, ale o specifickou uměleckou tvorbu mladých lidí.“ doplnil Knebl.
Každý z návštěvníků akce, tak může vzít spreje a vytvořit vlastní graffiti na připravené velkoformátové dřevěné desky, které mají rozměry 2 x 1,5 metru. Jak postupovat, jim poradí umělec, kterým se graffiti dlouhodobě zabývá.
Předběžný plánovaný program akce včetně letáčku:
11:00 rozjezdy skate závodníků
12:00 registrace skate závodníků