25. výročí DCHB

Tvorba edukačních hraček a pomůcek

P1010913Poslední akcí s názvem „Tvorba edukačních hraček a pomůcek“ úspěšně zakončila „Projekt zaměřený na rozšíření sociálně aktivizačních činností pro uživatele služby Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo“ studentka 3. ročníku dálkové formy, oboru sociální práce na SVOŠS, o.p.s. Jihlava, Bohdana Budínová. fotogalerie

Projektu, jehož 5 klíčových aktivit uskutečněných v době od 3. 11. 2016 do 3. 3. 2017, se zúčastnilo celkem 29 uživatelů. Úspěšnost projektu kladně ohodnotila i vedoucí služby Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo paní Bc. Markéta Bílková, která ve zpětné vazbě uvedla: „Všechny aktivity projektu významně přispěly k sociálnímu začleňování našich uživatelů do běžného života a umožnily jim aktivně a smysluplně strávit volný čas.“

Poslední hodinová akce se konala dne 3. 3. 2017 v 14.30 hodin a zúčastnili se jí celkem 2 uživatelé služby, vedoucí služby a jedna donorka. Smyslem akce bylo předání edukačních hraček a pomůcek službě Osobní asistence, Oblastní charita Znojmo, které financovaly a předem vyrobily dvě donorky za účelem doplnění výbavy herny služby. Autorka projektu doplnila program o prezentaci předešlých uskutečněných aktivit, prostřednictvím které se zúčastnění mohli ohlédnout za společně stráveným časem.

Projekt autorka zpracovává v rámci závěrečné absolventské práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. Jihlava a zároveň navazuje na projekt, který jeho autorka vytvořila pro stejnou cílovou skupinu v rámci praxe ve II. ročníku studia.

Bohdana Budínová