25. výročí DCHB

Úsměvy 2017

DSC04235Ve čtvrtek 27. 4. znojemskou Sportovní halu zaplnilo na 300 sportovců při Olympijských hrách, které byly tématem 4. ročníku setkání lidí s postižením i bez něj - Úsměvy 2017. Ty každoročně pořádá Oblastní charita Znojmo ve spolupráci s Denním stacionářem sv. Damiána, jehož je zřizovatelem, s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání s veřejností a přáteli. fotogalerie

Olympijský oheň slavnostně zapálil Ing. Mgr. Oldřich Haičman, ředitel Diecézní charity Brno, která letos slaví 25. výročí. S ohledem na toto jubileum se sport na Úsměvech promítl na 25. stanovištích a byla předána i plaketa, na které spolupracovali všichni účastníci Úsměvů.

„Do programu jsme zapojili sportovní disciplíny, kvízy, vystoupení siláka Franze Mülnera. Velkou inspirací pro všechny byl český reprezentant, účastník Paralympijských her, Jan Matoušek, ze kterého číší cílevědomost, odhodlání, optimismus, že by je mohl rozdávat. Povyprávěl o sportech pro hendikepované osoby, přiblížil Sledge hokej, svou výstroj na hokej i trénink a nechal účastníky vyzkoušet florball na sportovním vozíku,“ uvedla Mgr. Soňa Foitová, vedoucí Denního stacionáře.

Účastníci sociálních služeb i škol ze dvou krajů a z nedalekého Rakouska si včetně veřejnosti užili sportovní den, který vyvrcholil předáváním olympijských medailí a cen představiteli města Znojma Mgr. Janem Blahou, PhDr. Šárkou Gambasovou a diecézním ředitelem Ing. Mgr. Oldřichem Haičmanem. Za podpory města Znojma, generálních partnerů HB Production, ExcaliburCity a dalších sponzorů se tak mohlo realizovat příjemné setkání a dát novou zkušenost studentům oboru sociální činnost ze SŠ na Přímětické ulici, kteří zajišťovali disciplíny.

V podvečerních hodinách pořadatelé přichystali charitativní Zumbu s Táňou Brounkovou, Soňou Foitovou, Tabatu s Klárou Polákovou a DeepWork s Jakubem Šigutem. K tomu však ještě předali svůj finanční příspěvek dva pracovní kolektivy. Na Úsměvy a pro svozovou službu uživatelů Denního stacionáře sv. Damiána na Hradišti se tak podařilo vytěžit dohromady 11 850,- Kč. „Moc všem dárcům a sponzorům děkujeme. Celého dne se zúčastnilo 500 lidí a věříme, že všechny těší ten dobrý pocit – nejsem v tom sám,“ poděkovala Soňa Foitová.

Fotografie můžete shlédnout na stránkách www.znojmo.charita.cz nebo na Facebooku.

Děkujeme našim partnerům a sponzorům:

Finhaus, HB Production s.r.o. - Hynek Blaha, Excalibur City, Merlinův dětský svět – KinderWelt, Znojmo – město s přívlastkem, Znojemská Beseda, PEGAS NONWOVENS s.r.o., AUTODRUŽSTVO Znojmo, Lékárna U Svatého Ducha s.r.o., Flop – obchod s potravinami, Znovín Znojmo a.s., Všeobecná zdravotní pojišťovna, POMONA Těšetice a.s., Rádio BLANÍK, VARGA, SENZU Drinks s.r.o, Znojmo, Heineken Česká republika, Halbrštat Petr, Znojmo Knights, Freeport fashion outlet, Štěpničková Jiřina, Grégrová Kamila, Gladork GYM, Masážní studio Martina, kolektiv zaměstnanců z Bojanovic (Š. Stehlíková, A. Fryšoncová, S. Šeinerová, D. Lavingrová, Š. Pejchalová, B. Hrušková, D. Řezáčová, S. Bášová, S. Pospíchalová, M. Novotná, T. Král, kolektiv zaměstnanců VZP

Poděkování patří:

Janu Matouškovi, Kláře Polákové, Jakubu Šigutovi, Táně Brounkové, MŠ Citonice, Střední odborná škola - Přímětická ul., Vojtěchu Čabalovi, kolegům Oblastní charity Znojmo, K. Svobodovi, J. Šťastníkovi