Postní almužna 2018

Úsměvy 2018

DSC05350Ve čtvrtek 26. 4. se konal ve znojemské Sportovní hale 5. ročník setkání lidí s postižením i bez něj - Úsměvy 2018. Ty každoročně pořádá Oblastní charita Znojmo ve spolupráci s Denním stacionářem sv. Damiána, jehož je zřizovatelem, s cílem posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání s veřejností a přáteli. fotogalerie

DSC05325Téma Zpátky do minulosti provázelo celý den. Na 20 stanovištích účastníci Úsměvů cestovali časem napříč historií - od lovení mamutů, stavění pyramid, přes poznávání předmětů, povolání až po historii módy a současnost. Součástí doprovodného programu byla výstava historických šatů, ukázky z historie ročníků Úsměvů, taneční workshop, vystoupení siláka Franze Mülnera a Kejlíře Čabíka. „Výzvou se pro mnohé stalo zhotovení Stroje času. Sešly se nám velmi kreativní nápady.“ uvedla Mgr. Soňa Foitová, vedoucí Denního stacionáře.

Účastníci sociálních služeb, školek a škol ze dvou krajů ČR a z nedalekého Rakouska si užili usměvavý den, který vyvrcholil předáváním ocenění a cen představiteli města Znojma Mgr. Janem Blahou, Mgr. Stanislavem Maarem a ředitelem Oblastní charity Znojmo Mgr. Evženem Adámkem. Za podpory města Znojma, partnera akce ExcaliburCity a dalších sponzorů se tak mohlo realizovat příjemné setkání a dát novou zkušenost studentům oboru sociální činnost ze SŠ na Přímětické ulici, kteří zajišťovali disciplíny.

IMG_6559V podvečerních hodinách pořadatelé přichystali charitní Zumbu s Táňou Brounkovou a Soňou Foitovou. Halou zněly nejen retro písně, ale dámy zdobilo i retro oblečení. Dvě hodiny příjemné atmosféry hodnotily jak cvičitelky, tak cvičenky ze současnosti velmi pozitivně.

Úsměvy 2018 navštívilo za celý den přes 540 lidí.

V tento den věnovali jednotliví dárci a dva pracovní kolektivy finanční dary na podporu akce a svozové služby uživatelů Denního stacionáře sv. Damiána na Hradišti v celkové hodnotě 6128,- Kč. „Moc všem dárcům a sponzorům děkujeme. Nesmírně si pomoci všech ceníme.“ projevila dík Soňa Foitová.

Fotografie můžete shlédnout na stránkách www.znojmo.charita.cz nebo na Facebooku Oblastní charity Znojmo.

Děkujeme našim partnerům, sponzorům a dárcům:

DSC05380Znojmo – město s přívlastkem, Excalibur City – Nákupní a zábavní centrum (restaurace, obchody, služby, Merlinův dětský svět), Všeobecná zdravotní pojišťovna, Flop – obchod s potravinami, Autodružstvo Znojmo – autorizovaný prodejce vozů Škoda, servis, pneuservis a půjčovna přívěsů, Znojemská Beseda, PEGAS NONWOVENS s.r.o., Lékárna U Svatého Ducha s.r.o., Znovín Znojmo a.s., VARGA – nápojové automaty, Oční optika MEDEK, Lindt, Freeport fashion outlet, Česká spořitelna a.s., POMONA Těšetice a.s., Znojmo Knights, Finhaus, HB production - Hynek Blaha, Heineken Česká republika, Kadeřnictví Ivet Gregor, Iva Janíčková – nezávislá Senior Sales Director Mary Kay, Středisko volného času, Rádio BLANÍK, Halbrštat Petr, Cyklo Klub Kučera, Paní Rakušanová, kolektiv zaměstnanců VZP, kolektiv zaměstnanců firmy v Bojanovicích (Král, Řezáčová, Šlinerová, Bášová, Blažíčková, Hrušková, Lovingrová, Koniariková, Zonová, Pospíchalová, Novotná)

Poděkování patří:

Střední odborná škola - Přímětická ul., Táně Brounkové, Vojtěchu Čabalovi, kolegům Oblastní charity Znojmo, J. Šťastníkovi