25. výročí DCHB

Výdej polévky bez domova

letacek_polevkaOblastní charita Znojmo bude, tak jako v minulých letech v zimních měsících vydávat polévku lidem bez domova, která je hrazena z Tříkrálové sbírky. Cílem je zabezpečit základní lidské potřeby těchto osob (hlad, žízeň, teplo). V loňském roce se v zimním období vydalo celkem 916 polévek. Polévky se začnou vydávat od 1. 11. 2017 třikrát týdně (PO, ST a PÁ) vždy od 12:00 do 13:00 hod. v průjezdu Osobní asistence na Horní České 6, kde budou připraveny stoly a židle.

V průběhu výdeje polévky jsou lidem bez domova poskytovány informace o možnostech další podpory a pomoci při řešení jejich životní situace a o možnosti využití teplého ošacení z charitního šatníku.

Polévku budou vydávat jak zaměstnanci Oblastní charity Znojmo, tak i řada dobrovolníků např., členové Klubu seniorů Znojmo, řádové sestry a dobrovolníci z Věznice Znojmo. Díky zapojení dobrovolníků dochází ke snižování předsudků o lidech bez domova mezi veřejností, které často těmto lidem brání návratu do běžného života.