25. výročí DCHB

Pracovník do Klubu Coolna ve Znojmě

Pečovatelka do Charitní pečovatelské služby

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

Oblastní charita Znojmo pořádá CELOROČNÍ SBÍRKU POTRAVIN

Oblastní charita Znojmo poskytuje profesionální i dobrovolnou pomoc všem potřebným lidem v oblasti sociální, zdravotní a humanitární. Na základě křesťanských a morálních hodnot usilujeme o dobro a zachování lidské důstojnosti. Součástí naší práce je pomoc lidem v existenciální nouzi, ve které se ocitli mnohdy ne vlastní vinou. Lidem v nouzi poskytujeme potraviny, hygienické potřeby, oblečení aj. Materiální pomocí, zajištěním základních životních potřeb, jim pomáháme překonat nejtěžší okamžiky jejich života. Je těžké pro mámu, když nemá jídlo pro svoje děti, je těžké pro týranou ženu, ocitnout se zcela bez prostředků na ulici, je těžké pro člověka bez domova strávit zimní noc na lavičce v parku. Naše práce a Vaše štědrost jim však mohou pomoci a vrátit je zpět do života.

Pokud chcete pomoci i Vy nakupte v řetězci ENAPO ( M- centrum, Slepičí trh 7, Znojmo) a darujte je Charitě. Pomůžete lidem v nouzi, chudým rodinám s dětmi. Uvítáme potraviny označené sbírkovým logem a další potraviny s dlouhou dobou trvanlivosti: těstoviny, luštěniny, rýže, cukr, mouka, konzervy, paštiky, instantní polévky, trvanlivý chléb, čaj, káva, cukrovinky atd. a popřípadě hygienické potřeby (zubní pasty a kartáčky, mýdla, šampony, holící pěny a jednorázové strojky, …)