25. výročí DCHB

Charitní služby

Potřebujete pomoc a nevíte na koho se obrátit? Oblastní charita Znojmo nabízí služby např. Seniorům, tělesně postiženým, Matkám a otcům v tísni, osobám v tíživé životní situaci a další činnost. Více informací se můžete dočíst ve výročních zprávách. Zde najdete všechny služby, které poskytujeme:

Charitní poradna Znojmo

V centru pomáháme bezplatně, nestranně a důvěrně osobám v nepříznivé sociální situaci. Seznamujeme uživatele s jejich právy, povinnostmi a dostupnými službami. Učíme je vyjádřit jejích potřeby a hájit jejich oprávněné zájmy. více informací

Charitní ošetřovatelská služba

Službu zajišťujeme v domácím prostředí, na základě indikace obvodního nebo ošetřující lékaře, převazy bércových vředů, dekubitů, pooperačních ran, odběry krve, aplikace injekcí, infuzí, ošetřovatelskou rehabilitaci u klientů s poruchami hybnosti, komplexní péči o pacienty v terminálním stádiu /paliativní péči/. Odborné výkony provádí tým diplomovaných zdravotních sester. Ošetření poskytujeme denně, včetně sobot a nedělí, po celém znojemském okrese. více informací

Charitní pečovatelská služba

Službu poskytujeme ve Znojmě a v obcích znojemského regionu. Pečovatelské úkony: pomoc a podpora při podávání jídla a pití, pomoc při oblékání a svlékání včetně speciálních pomůcek, pomoc při prostorové orientaci, samostatném pohybu ve vnitřním prostoru , pomoc při přesunu na lůžko nebo vozík, pomoc při zajištění chodu domácnosti a zprostředkování kontaktu se společenským prostředím. více informací

Denní stacionář sv. Damiána

Poskytujeme pomoc a podporu osobám s mentálním postižením, kombinovanými vadami a rysy autismu ve věku 7 až 64 let při zajišťování základních potřeb, zprostředkováváme kontakt se společenským prostředím, udržujeme i rozvíjíme schopnosti a dovednosti ke zlepšení kvality běžného života a zároveň svou provozní dobou pondělí až pátek od 6:30 do 15:30 hod. umožňujeme těmto osobám návrat zpět do přirozeného domácího prostředí. více informací

Dílna sv. Kláry

je sociálně terapeutická dílna pro dospělé lidi s duševním onemocněním ve věku 19 – 64 let. Pomáháme těmto lidem zmírnit různé důsledky jejich onemocnění a vrátit se do běžného života. Nabízíme činnosti pracovní terapie, vzdělávací činnosti, skupinové programy, nácvik vedení domácnosti, činnosti, při kterých pečují o své fyzické zdraví – plavání, cvičení, vycházky, výlety apod. Všechny činnosti probíhají podle individuálních potřeb našich uživatelů a v individuálním tempu. více informací

Dobrovolnické centrum

Skrze dobrovolníky přinášíme konkrétní pomoc potřebným lidem, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých. Dobrovolníci nám pomáhají v našich projektech, pomáhají při práci s uživateli, při dobročinných akcích Charity, při sbírkách a při mimořádných událostech a krizových situacích. Dobrovolníkem se může stát osoba starší 15ti let. více informací

Domácí hospicová péče

Díky dotační podpoře Jihomoravského kraje se zapojila do projektu podpory Domácí hospicové péče i Oblastní Charita Znojmo spolu se Spolkem Konipaska.

Vzájemnou spoluprací se podařilo vytvořit multidisciplinární tým odborníků, kteří nabízejí specializovanou paliativní péči nevyléčitelně nemocným a jejich blízkým, kteří o ně doma celodenně pečují. Poskytují rodině podporu, umožňující, aby člověk v posledním období života mohl žít důstojně, měl čas na své nejbližší a čas na rozloučení. více informací

Domov pro matky a otce v tísni

V Domově pomáháme matkám a otcům s dětmi popř. těhotným ženám v tíživé životní situaci a podporujeme matky a otce k plnohodnotnému životu. více informací

Magdala - terénní služba Znojmo