25. výročí DCHB

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

více informací

Dílna sv. Kláry

nove logo ip

Projekt Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0002207 je financován z Evropského sociálního fondu, Státního rozpočtu ČR a rozpočtu Jihomoravského kraje.

sociálně terapeutická dílna pro lidi s duševním onemocněním

Služba se poskytuje v PO, ÚT, ČT, PÁ od 7:30 do 15:00 hodin a
ST od 7:30 do 15:30 hodin.
Kontakt na službu

POSLÁNÍ:

Dílna sv. Kláry ve Znojmě poskytuje sociální službu lidem s duševním onemocněním, kteří se v důsledku své nemoci nemohou uplatnit na otevřeném trhu práce. Podporuje uživatele, aby se co nejvíce zapojili do společnosti a získali základní pracovní návyky, a to prostřednictvím sociálně pracovní terapie.

CÍLE:

• Cílem služby je uživatel, který má díky pravidelnému režimu a pracovní činnosti stabilizovaný či zlepšený zdravotní stav po psychické a fyzické stránce.
    • Cílem služby je uživatel, který ovládá základní pracovní návyky a dovednosti.
    • Cílem služby je uživatel, který je soběstačný a dokáže být odpovědný za sebe a své jednání.

CÍLOVÁ SKUPINA:

• Poskytujeme službu lidem s dlouhodobým duševním onemocněním (schizofrenie, afektivní poruchy – např. deprese a úzkostné poruchy), kteří jsou při nástupu do služby ve věku 19 – 64 let, kteří mají stabilizovaný psychický stav a jsou v pravidelné péči odborného lékaře (psychiatra).
  • Službu nemůžeme poskytnout lidem se středním a těžkým mentálním, tělesným a smyslovým postižením, se závislostí na alkoholu nebo jiných drogách a lidem, kteří nerozumí českému jazyku.

ZÁSADY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB:

• Zachování důstojnosti uživatelů služby a rovnoprávnost

(nezvěcňujeme uživatele na pouhé objekty naší práce, ale přistupujeme k nim jako k rovnocenným partnerům, podporujeme jejich schopnosti a odpovědnost)

•  Diskrétnost a mlčenlivost

(s uživateli jednáme s taktem a pochopením, respektujeme jejich soukromí a intimitu, nezveřejňujeme jejich jména, diagnózy ani další informace o uživatelích)

• Individuální přístup

(s každým uživatelem jednáme individuálně podle jeho osobnosti, zdravotního stavu a potřeb, umožňujeme mu zvolit si své pracovní tempo, pravidelně zjišťujeme potřeby, přání a obavy uživatele a tomu přizpůsobujeme naši práci, individuálně plánujeme průběh služby)

POPIS SLUŽBY:

Služba je poskytována na základě písemné smlouvy a individuálního plánu uživatele. Základem programu jsou pracovní dílny, ve kterých si uživatelé osvojují a zdokonalují dovednosti při práci s textilem, papírem, korálky, drátem a dalšími materiály. Pracovní návyky uživatelé procvičují např. dodržováním dohodnuté docházky, dodržováním pravidel, adaptací na pracovní kolektiv apod. K naplnění osobních cílů uživatelů slouží také pestrá nabídka dalších činností (vzdělávací činnosti, skupinové programy, nácvik vedení domácnosti, nácvik cestování, podpůrné rozhovory, sociální poradenství a další).

KAPACITA:   30 uživatelů

Kromě Dílny sv. Kláry poskytujeme i jiné sociální a zdravotní služby a nabízíme další činnosti.