Postní almužna 2018

Osobní asistence

je terénní služba, která je poskytována prostřednictvím osobních asistentů  osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby. Službu je možné využít 24 hodin denně i v nočních hodinách, o sobotách, nedělích i státních svátcích. Provozní doba kanceláře vedoucí je pondělí až pátek 8:00 – 12:00 a 12:30-16:00. Kontakt na službu

Služba se poskytuje za úhradu dle platného sazebníku úhrad. K hrazení služby lze využít příspěvek na péči. Máte-li zájem o osobní asistenci, zde si můžete stáhnout žádost o poskytování služby.

POSLÁNÍM OSOBNÍ ASISTENCE ZNOJMO JE:

• pomoci osobám s tělesným, mentálním, kombinovaným  a jiným zdravotním postižením
  • prostřednictvím terénní služby osobní asistence tyto osoby podporovat v soběstačnosti a samostatnosti
  • umožnit jim setrvání v přirozeném domácím nebo společenském prostředí a přispět tak k zachování jejich vlastního životního stylu

CÍLEM SLUŽBY

Osobní asistence Znojmo je podporovat uživatele v soběstačnosti a samostatnosti, aktivně napomáhat uživateli v integraci do společnosti, vybraného prostředí a ve směřování k vybranému cíli.

CÍLOVÁ SKUPINA

jsou lidé, jejichž schopnost realizovat samostatně každodenní úkony je omezena vzhledem k jejich zdravotnímu znevýhodnění. Patří sem zejména osoby s tělesným, mentálním, kombinovaným a jiným zdravotním postižením. Služba je poskytována ve znojemském regionu a je určena pro děti, mládež a dospělé do 64 let, jejichž zdravotní stav umožňuje péči v přirozeném prostředí.

ROZSAH POSKYTOVANÝCH ÚKONŮ PODLE VYHLÁŠKY MPSV Č. 505/2006 SB.

Poskytované fakultativní činnosti

• Nabízíme dopravu uživatele speciálně upraveným bezbariérovým vozidlem pro převoz osob upoutaných na invalidní vozík. Automobil lze využít k přepravě k lékaři, na úřad, na nákup apod. dle potřeb uživatele. Úhrady za služby jsou dle platného sazebníku úhrad.leták auto.pdf

ZÁSADY SLUŽBY

• podporujeme  soběstačnost uživatele
  • dodržujeme individuální přístup k uživateli
  • zachováváme práva a důstojnost uživatele
  • respektujeme rozhodnutí (volbu) uživatele
  • dodržujeme etické principy jednání
  • zvyšujeme a udržujeme kvalitu služeb
  • podporujeme nezávislost a sociální začleňování uživatelů

Postup při podávání stížností a vyřizování stížností

KAPACITA SLUŽBY

• je 12 uživatelů -  okamžitá kapacita

Schůzku je možné si  domluvit s vedoucí Osobní asistence, kde sdělíte své požadavky, vyplníte Dotazník pro uchazeče o službu a kde vám budou předány veškeré důležité informace, týkající se poskytování služby; v případě, že se dohodnete s vedoucí zařízení na poskytování služby, bude s vámi uzavřena Smlouva o poskytování osobní asistence a budete požádáni o podpis další dokumentace související s poskytováním služby.

Kromě Osobní asistence poskytujeme i jiné sociální a zdravotní služby a nabízíme další činnosti.