25. výročí DCHB

Tříkrálová sbírka 2017

Konečná částka činí 2 016 318,- Kč. Moc děkujeme.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2017 web.pdf

více informací

Tereza - krizová pomoc Znojmo

Poslání

Tereza - krizová pomoc Znojmo poskytuje podporu a pomoc osobám na Znojemsku, které se ocitnou v takové životní situaci, jež ohrožuje jejich zdraví či život a klade na ně nepřiměřenou zátěž, kterou nejsou schopny zvládnout vlastními silami. Prostřednictvím psychoterapeutických, podpůrných a motivačních rozhovorů, pomáháme jedincům stabilizovat jejich fyzický, psychický a emocionální stav, aby byla posílena jejich sebedůvěra a schopnost samostatného rozhodování při hodnocení situace. Forma a frekvence služeb je poskytována na základě respektu k individuálnosti každého člověka, s důrazem na zachování jeho důstojnosti a je směřována k podpoře samostatnosti uživatele.

Služba je poskytována buď prostřednictvím osobních, telefonických či emailových konzultací nebo formou terénní práce. Jednorázově i opakovaně lze také využít služby online poradna

Na Vaše dotazy sociální pracovnice odpoví buď na Váš email, nebo po udělení souhlasu bude odpověď zveřejněna v sekci Online poradna/odpovědi

Cílová skupina (okruh osob):

• osoby v krizi
  • oběti domácího násilí
  • osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy

Věková kategorie:

• starší děti (11 – 15)
  • dorost (16 – 18)
  • mladí dospělí (18 – 26)
  • dospělí (27 – 64)
  • mladší senioři (65 – 80)
  • senioři (80+)

Provozní doba:

Ambulantní forma:

Terénní forma:

Pondělí

7:30 – 11:00     12:00 – 15:00

Úterý

6:30 – 7:40        12:00 - 14:00

Středa

7:30 - 11:00       12:00 - 15:00

Čtvrtek

7:00 – 11:00      12:00 - 14:30

Pátek

6:30 - 11:00      12:00 -13:00

Kontakt na službu

Služba není určena:

• osobám, které komunikují pouze v cizím jazyce či znakové řeči (tyto osoby si musí zajistit tlumočníka)

Budova, kde sídlíme, není bezbariérová.

Kapacita služby:

Okamžitá kapacita je 1 uživatel.

Další důležité kontakty

Naše zařízení je malé a není v našich silách být tu stále pro Vás. Je tedy možné, že se ocitnete v nouzi právě ve chvíli, kdy bude zařízení uzavřeno z důvodu dovolené nebo nemoci. Pokud tomu tak bude, můžete se obrátit na jednu z Další pomáhající instituce.

Od 1. 1. 2015 do 31. 3. 2016 byl realizován projekt „Vaše šance, který byl podpořen Nadací Open Society Fund Praha z programu Dejme (že)nám šanci, který je financován z Norských fondů. Bližší informace o projektu naleznete zde Vase sance

Kromě Terezy poskytujeme i jiné sociální a zdravotní služby a nabízíme další činnosti.