Koláč pro Hospic

Dne 3. 10. 2018 od 8:00 do 17:00 hod. na ulici Obroková ve Znojmě a v Moravském Krumlově. Přijďte podpořit dobrou věc! více informací

Strom pro Olgu Havlovou

IMG_1162Ve čtvrtek 18. října 2018 se v Denním stacionáři sv. Damiána, zřízeným Oblastní charitou Znojmo, konala velká slavnost. Paní Milena Černá z Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové, předsedkyně správní rady nadace, přijela s kolegyní Libuší Bautzovou zasadit strom pro Olgu Havlovou. V roce 2018 by se Olga Havlová dožila 85 let. K této příležitosti se průběžně vysazuje po celé České republice 85 stromů dobré vůle. Oblastní charita Znojmo si považuje za čest, že se mohla připojit k projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Velmi nás potěšilo, že náš strom je v pořadí 77., protože nám připomíná Chartu 77! fotogalerie

Dýňová stezka opět po roce

DSC05557Dne 12. října 2018 od 18:30 do 20:30 hod. se v parku na Komenského nám. (u restaurace Corso) uskutečnil další ročník Dýňové stezky. Na všechny děti, které se stezky zúčastnily a splnily všech osm úkolů, čekal v cíli malý dárek. Jako další odměnu si mohly opéct špekáček. Dále byly k zakoupení dýňové speciality a výrobky našich služeb. Na závěr celé akce byla pro návštěvníky připravena ohňová šou. Děkujeme všem, kdo přišli. fotogalerie

Partner akce: AUTODRUŽSTVO ZNOJMO barevně 2

Sázení stromu pro Olgu Havlovou

Strom pro Olgu ZnojmoSrdečně vás zveme na slavnostní zasazení stromu pro Olgu Havlovou, které se uskuteční 18. 10. 2018 ve 13:00 hod. v zahradě Denního stacionáře sv. Damiána, Mašovická 10, Znojmo-Hradiště. V roce 2018 by se Olga Havlová dožila 85 let. K této příležitosti se po celé České republice vysazuje 85 stromů dobré vůle.“ říká ředitel Znojemské Charity a dodává „Oblastní charita Znojmo si považuje za čest, že se může připojit k tomuto projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.“ Dále se můžete těšit na kulturní vystoupení a malé pohoštění. Srdečně zveme všechny lidi dobré vůle.

Hledáme koordinátora Tříkrálové sbírky

Do našeho týmu hledáme koordinátora Tříkrálové sbírky. více informací zde

Dýňová stezka se blíží

plakat dynova stezkaSrdečně Vás zveme na další ročník Dýňové stezky, která se uskuteční dne 12. října 2018 od 18:30 do 20:30 hod. v parku na Komenského nám. (u restaurace Corso). Na všechny děti, které se stezky zúčastní, čeká malý dárek. Rodiče si mohou zakoupit výrobky uživatelů našich zařízení. Dále se můžete těšit na ohnivou show a dýňové speciality. Spoustu zábavy si tu užijí děti i dospělí. Přijďte se podívat!

Partnerem akce je :AUTODRUŽSTVO ZNOJMO barevně 2

Přednášky v Týdnu sociálních služeb

plaOsobní asistence, v úterý 9.10., Horní Česká 6, Znojmo, Tvoření pro děti a rodiče, od 15:00 do 16:30 hod.

Charitní pečovatelská služba, v úterý 9.10., v zasedací místnosti Oblastní charity Znojmo, Dolní Česká 1,Znojmo, přednáška na téma Charitní pečovatelská služba Znojmo, od 9:00 do 10:00 hod.

Dílna sv. Kláry, v úterý 9. 10., Mikulášské nám. 12, Znojmo, workshop Pryč s úzkostí, od 16:00 do 18:00 hod.

Sociální rehabilitace – Ateliér Samuel, ve středu 10.10. v sídle Ateliéru Samuel, Křížovnická 26, Znojmo-Hradiště, workshop bubnování, od 14.00 do 16:00 hod.

Výsledek Koláče pro hospic

DSC05532Ve středu 3. října 2018 proběhla v centru města Znojma na Obrokové ulici a také ve městě Moravský Krumlov akce s názvem KOLÁČ PRO HOSPIC. Při ní se mohla veřejnost seznámit s Domácím hospicem Znojmo a současně za dobrovolný příspěvek obdržet chutný koláč a tím přispět na tuto stále využívanější službu. Celkový výtěžek z této akce činí 72 147,- Kč. Za tento příspěvek pořídíme kompenzační a zdravotní pomůcky pro naše pacienty. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří přispěli. Moc si toho vážíme. fotogalerie

Koláč pro hospic

plakatek2Ve středu 3. října 2018 od 8:00 – 17:00 hod. v centru města Znojma na Obrokové ulici a také ve městě Moravský Krumlov proběhne akce KOLÁČ PRO HOSPIC. Při ní se může veřejnost seznámit s Domácím hospicem Znojmo a současně za dobrovolný příspěvek obdrží chutný koláč, čímž přispěje na tuto stále využívanější službu. Za tento příspěvek pořídíme kompenzační a zdravotní pomůcky pro naše pacienty.

Nadace ČEZ přispěla Oblastní charitě Znojmo na auto

IMG_0161Děkujeme Nadaci ČEZ, která nám přispěla  částkou 100 tisíc korun na nákup auta,  které poslouží k lepší dostupnosti pro klienty Charitní pečovatelské služby, a to především v odlehlých částech Znojemska. Děkujeme a velice si této pomoci vážíme.

NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentni

Bazárek s dětským oblečením

bazar SluníčkoSrdečně zveme na dobročinný bazárek s dětským oblečením dne 13. 10. 2018 od 13:00 do 17:00 hod. v Jízdarně Louckého Kláštera. Neprodané oblečení bude darováno i do našich služeb. Vstup je zdarma! více informací na plakátku