Penzion M Vranovská pláž pomáhá

IMG_20190522_092631 logo M PenzionNavázali jsme spolupráci s Penzionem M Vranovská přehrada. V průběhu letní sezony budou moci hosté penzionu přispět finanční částkou na nákup polohovací elektrické postele pro pacienty Domácího hospice Znojmo. Za každou částku, kterou  dárce umístí do zapečetěné pokladničky dostane písemné poděkování a letáček o práci Domácího hospice Znojmo, který se o pacienty stará.

Cizí lidé nám nejsou lhostejní

60460503_346883716031951_2479956821570224128_n - kopieTo, že mají žáci oboru Sociální činnost ze „znojemské Přímky“ srdce na pravém místě jsme se opět přesvědčili díky charitativní sbírce a bazaru, který proběhl v rámci Týdne pro rodinu. Žákyně 3. ročníku, Tereza krátká a Sabina Matoušová, spolu se svojí třídou a vedoucí oboru Mgr. Marcelou Sabovou vymyslely, zorganizovaly a posléze zrealizovaly sbírku oblečení pro děti i dospělé. Sběr oblečení probíhal od 23. 4. do 10. 5. 2019. fotogalerie

Sbírka potravin

IMG_5528Sbírka potravin ve Znojmě skončila a celkem se podařílo vybrat 668 kg potravin a 35 kg drogerie. Sbírka probíhala v Albertu na Vídeňské ulici ve Znojmě. Děkujeme všem, kteří jste přispěli!  fotogalerie

Poděkování vinné sklepy

vsl_napisDěkujeme firmě Vinné sklepy Lechovice, za jejich podporu služeb Oblastní charity Znojmo.

Poděkování za Postní almužnu

IMG_3840V letošním postním období 2019 se ke starobylé postní tradici - almužně připojili farníci z celého Znojemska a po celou dobu postní vkládali do papírových kasiček (postniček) drobné i větší částky místo požitku, který si v postní době odřekli. Celkem se tak v 386 pokladničkách vybralo 159.959 Kč. Poděkování patří všem kněžím i věřícím za jejich dobrosrdečnost a tuto sbírku podpořili ve svých farnostech. Výtěžek Postní almužny věnuje Oblastní charita Znojmo na léčbu vážně nemocných a umírajících dětí na Ukrajině. Všem, kdo jste si něco ze svého odřekli a přispěli jste druhým, ať Bůh odplatí.

akce Baví se celá rodina se opět vydařila

IMG_5425V sobotu 11. 5. 2019 se uskutečnila akce Baví se celá rodina, kterou každoročně pořádá Město Znojmo. Celkem 14 soutěží různého druhu plnily děti, které si podle připojených fotografií, akci pěkně užily. Aktivity na jednotlivých stanovištích zajišťovaly různé organizace ze Znojma. Dvě stanoviště zajistily naše dvě služby: Domov pro matky a otce v tísni a Klub Coolna Znojmo. Moc děkujeme za čas, který nejen naši zaměstnanci věnovali této krásné akci, která má za cíl stmelovat naše rodiny. fotogalerie

Poděkování firmě LENZA spol. s r.o.

lenzaV minulých dnech firma LENZA spol. s r.o. darovala naší organizaci kancelářský nábytek. Díky tomuto praktickému daru jsme vyměnili staré plechové stoly, rozpadající se skříně a skříňky moderním nábytkem. Naše služba Dílna sv. Kláry získala do společenské místnosti velký zasedací stůl včetně židlí. Také vedoucí této služby má konečně dostatek úložných prostorů pro dokumentaci a desku pracovního stolu již nemusí přilepovat lepicí páskou, neboť ji kancelář zdobí velký psací stůl. fotogalerie

Tvoření s Osobní asistencí

plakatSrdečně vás zveme na tvořivou dílnu pro rodiče s dětmi, ktera se uskuteční dne 14. 5. 2019 od 15:00 hod do 16:30 hod na Horní České 6 ve Znojmě v sídle Osobní asistence. Těšíme se na vás!

Sbírka potravin v květnu

potrv. sbírka, fotoZveme Vás na víkendový nákup. Navštivte v sobotu 18. 5. 2019 od 8 do 18 hod. supermarket Albert (Vídeňská tř.ve Znojmě), kde bude probíhat Sbírka potravin, jejímž partnerem je Oblastní charita Znojmo. Můžete nakoupit vše potřebné pro rodinu a zároveň přidat do košíku něco do potravinové sbírky a pomoci tak potřebným.

Týden pro rodinu

Srdečne Vás zveme na akce v Týdnu pro rodinu, který bude probíhat od 11. do 19. 5. 2019. Dále Vás srdečně zveme na akci Baví se celá rodina, kterou dne 11. 5. 2019 odstartuje celý Týden pro rodinu. V přiloženém letáčku najdete seznam akcí, které se v tomto týdnu konají. leták.pdf