Národní potravinová sbírka

V sobotu 10. listopadu 2018 se od 08:00 do 18:00 hod. uskuteční v supermarketu Albert (Vídeňská tř.) a v Penny (ul. Přímetická) ve Znojmě 6. ročník Národní potravinové sbírky.

Výstava Ateliéru Samuel a Dílny sv. Kláry

plakat 2018Srdečně vás zveme na prodejní výstavu Ateliéru Samuel a Dílny sv. Kláry, která potrvá od 28. 11. 2018 do 13. 1. 2019. Výstava bude k vidění v Domě umění na Masarykově nám. ve Znojmě.

Hledáme Tříkrálového koordinátora

Oblastní charita Znojmo hledá do svého týmu Tříkrálového koordinátora. více informací

Magdala – terénní služba Znojmo ukončuje svoji činnost!

Sociální služba Oblastní charity Znojmo Magdala vznikla v roce 2010, jako reakce na aktuální společenské problémy té doby tzn. zneužívání osob (převážně žen) k prostituci a nedostatek organizací, které by jim pomáhaly a reflektovaly jejich potřeby. Postupem let služba adekvátně ke společenské poptávce rozšířila svoji pomoc na osoby v krizi, osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách a osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženi.

Národní potravinová sbírka ve Znojmě

45795710_343225369777208_8318105055274205184_nNárodní potravinová sbírka 2018 ve Znojmě skončila. Děkujeme všem, kdo jste do sbírky přispěli. Dnes nám pomáhalo celkem 18 dobrovolníků, moc děkujeme! Vysbiralo se celkem 1 685 kg potravin a 200 kg drogerie. Jsme velmi rádi, že díky Vám můžeme pomáhat potřebným. Díky Ludvíkovi Miholovi, Heleně Horákové a Liborovi Malafovi, kteří sbírku organizovali a aktivně se na ní podíleli. Všem velké díky! fotogalerie

Národní potravinová sbírka opět ve Znojmě

kosikV sobotu 10. listopadu 2018 se uskuteční v supermarketu Albert (Vídeňská tř.)  a v Penny (ul. Přímetická) ve Znojmě
6. ročník Národní potravinové sbírky. Sbírka bude probíhat od 08:00 do 18:00 hod.. Vybrané potraviny poputují do určených služeb Oblastní charity Znojmo a na základě sociálního šetření pak potřebným osobám na Znojemsku. Hlavním cílem projektu je iniciovat řešení problematiky nedostatku potravin na jedné straně a jejich plýtvání na straně druhé. Dalším důležitým cílem této sbírky je pomoci lidem, kteří trpí nedostatkem jídla a ocitli se v tíživé životní situaci. Takových lidí, bohužel, u nás v České republice neustále přibývá. Jde o stav, kdy rodina nebo i jednotlivec, nemá dostatečné příjmy na to, aby byli schopni zajistit základní výdaje na živobytí (jídlo, oblečení, hygienické potřeby) a na bydlení. V minulém roce jsme díky Vám vybrali 2375,9 kg potravin.

Nadační fond Albert pomáhá

IMG_20181024_104101Náš projekt Aby rodina byla domovem se zapojil do kampaně Bertík pomáhá 2019. Podpořit ho můžete v prodejnách Albert ve Znojmě ul. Vídeňská, Brně Cejl Tkalcovská, Brně ul. Vídeňská a to od 24. 10. do 6. 11. 2018. Za nákup nad 200 Kč obdržíte u pokladny žetonek - Bertík. Ten stačí vhodit do hlasovacího boxu v obchodě. „Chceme naučit rodiče, jak se starat o děti, aby nebyly zanedbané, jak se starat o domácnost, aby se v ní žilo příjemně, jak hospodařit, aby bylo z čeho zaplatit nájem a děti neměly hlad. Chceme, aby se i pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí rodina stala domovem. Každé dítě si to zaslouží!“ říká vedoucí projektu Radka Růžičková.

Strom pro Olgu Havlovou

IMG_1162Ve čtvrtek 18. října 2018 se v Denním stacionáři sv. Damiána, zřízeným Oblastní charitou Znojmo, konala velká slavnost. Paní Milena Černá z Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové, předsedkyně správní rady nadace, přijela s kolegyní Libuší Bautzovou zasadit strom pro Olgu Havlovou. V roce 2018 by se Olga Havlová dožila 85 let. K této příležitosti se průběžně vysazuje po celé České republice 85 stromů dobré vůle. Oblastní charita Znojmo si považuje za čest, že se mohla připojit k projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Velmi nás potěšilo, že náš strom je v pořadí 77., protože nám připomíná Chartu 77! fotogalerie

Dýňová stezka opět po roce

DSC05557Dne 12. října 2018 od 18:30 do 20:30 hod. se v parku na Komenského nám. (u restaurace Corso) uskutečnil další ročník Dýňové stezky. Na všechny děti, které se stezky zúčastnily a splnily všech osm úkolů, čekal v cíli malý dárek. Jako další odměnu si mohly opéct špekáček. Dále byly k zakoupení dýňové speciality a výrobky našich služeb. Na závěr celé akce byla pro návštěvníky připravena ohňová šou. Děkujeme všem, kdo přišli. fotogalerie

Partner akce: AUTODRUŽSTVO ZNOJMO barevně 2

Sázení stromu pro Olgu Havlovou

Strom pro Olgu ZnojmoSrdečně vás zveme na slavnostní zasazení stromu pro Olgu Havlovou, které se uskuteční 18. 10. 2018 ve 13:00 hod. v zahradě Denního stacionáře sv. Damiána, Mašovická 10, Znojmo-Hradiště. V roce 2018 by se Olga Havlová dožila 85 let. K této příležitosti se po celé České republice vysazuje 85 stromů dobré vůle.“ říká ředitel Znojemské Charity a dodává „Oblastní charita Znojmo si považuje za čest, že se může připojit k tomuto projektu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.“ Dále se můžete těšit na kulturní vystoupení a malé pohoštění. Srdečně zveme všechny lidi dobré vůle.

Dýňová stezka se blíží

plakat dynova stezkaSrdečně Vás zveme na další ročník Dýňové stezky, která se uskuteční dne 12. října 2018 od 18:30 do 20:30 hod. v parku na Komenského nám. (u restaurace Corso). Na všechny děti, které se stezky zúčastní, čeká malý dárek. Rodiče si mohou zakoupit výrobky uživatelů našich zařízení. Dále se můžete těšit na ohnivou show a dýňové speciality. Spoustu zábavy si tu užijí děti i dospělí. Přijďte se podívat!

Partnerem akce je :AUTODRUŽSTVO ZNOJMO barevně 2