Postní almužna 2019

1. - 14. 1. 2019  více informací

Fotografie z vašeho koledování zasílejte na email propagace@znojmo.charita.cz

A tak jsme taky vyrazili uklízet

52EFA5C9

V rámci akce „Ukliďme Česko“ jsme se rozhodli, že se zapojíme a uklidíme část Moravského Krumlova. Dne 9.4.2019 jsme vyrazili vyzbrojeni dobrou náladou, odhodláním, pytli na odpadky, a především bezpečnostní instruktáží a ochrannými rukavicemi.

Od Klubu Coolna jsme prošli přes Sídliště, dětské hřiště mezi paneláky a odsud na „dolák“. Poté kolem koupaliště k Penny. Největší úlovky jsme našli kolem benzinové pumpy, kde jsme vyhodnotili, že místo za „benzínkou“ zarostlé náletem vrb a javorů by si zasloužilo zvláštní pozornost a určitě by se zde našlo více než těch několik pytlů odpadu. Další velice znečištěné místo byla „struha u bílého domu“. Po základním úklidu tohoto místa jsme vyrazili směrem k Vrabčímu hájku, kde se nacházeli největší „úlovky křemenáčů“ kolem pódia. Cestou zpět jsme už jen dočistili a zhodnotili tuto akci. Na Sídlišti bylo nejvíce nepořádku (nedopalků) pod okny a balkóny a na dětských hřištích. Posbíraný odpad jsme protřídili a vyhodili do určených popelnic. Jeden z nejzajímavějších úlovků, rozbitý skateboard, jsme se rozhodli vzít do klubu a „recyklovat“ ho – tedy opravit a udělat z něj „coolňácký skejt“.

Jako vedoucí Klubu Coolna musím nejvíc ocenit všechny, kteří se rozhodli jít s námi. Jejich přístup, aktivita, nasazení a odhodlání bylo příkladné a nás naplnilo nadějí, že si tyto chvíle všichni zapamatují a věřím, že tak ovlivní jejich celoživotní přístup k této problematice.

Martin Čapek, Klub Coolna Moravský Krumlov