Charita Znojmo pořádá Relaxační aktivity pro pečující osoby

pozvánka

Cílem projektu je podpořit pečující osoby, aby si prostřednictvím různých relaxačních aktivit mohly odpočinout od náročné péče, kterou poskytují svým členům rodiny se zdravotním postižením. Projekt také poskytuje prostor pro neformální setkávání pečujících osob, tak aby tyto osoby mohly s ostatním sdílet své problémy a zkušenosti. Tento projekt podpořil Jihomoravský kraj z „Dotačního programu na podporu pečujících osob“ pro rok 2016."

První z řady připravovaných setkání je akce „O bylinkách pro posílení těla a mysli“. Uskuteční se 3. 7. 2016 v Centru Vodárna, U Obří hlavy 7, Znojmo od 9:00 do 13:00 hod. Proběhne beseda se s Vladimírem Vytáskem - zkušeným bylinkářem, žákem, přítelem a pokračovatelem díla Pavla Váni a Josefa Zentricha. Účastníci se dozvědí základní informace o bylinkách, o sběru, zpracování a použití bylin. Náseldovat bude vycházka za bylinkami do přírody. V odpoledních hodinách se pak ukuteční relaxační muzikoterapie s Jiřím Výmolou od 14:00 hod. do 15:30 hod. Vezměte si s sebou pohodlné oblečení, polštářek pod hlavu nebo na sezení, deku na přikrytí, případně deku nebo karimatku pod sebe.

Navazovat bude ještě další celodenní akce na téma jóga. Od září do prosince jsou v rámci projektu pro pečující osoby připraveny pravidelné relaxační muzikoterapie, které povede pan Jiří Výmola. Tyto relaxace budou probíhat jednou týdně v podvečerních hodinách. O přesném čase všech uvedených aktivit, vás budeme před začátkem jejich konání informovovat. Těšíme se setkání s vámi.