Cizí lidé nám nejsou lhostejní

60460503_346883716031951_2479956821570224128_n - kopieTo, že mají žáci oboru Sociální činnost ze „znojemské Přímky“ srdce na pravém místě jsme se opět přesvědčili díky charitativní sbírce a bazaru, který proběhl v rámci Týdne pro rodinu. Žákyně 3. ročníku, Tereza krátká a Sabina Matoušová, spolu se svojí třídou a vedoucí oboru Mgr. Marcelou Sabovou vymyslely, zorganizovaly a posléze zrealizovaly sbírku oblečení pro děti i dospělé. Sběr oblečení probíhal od 23. 4. do 10. 5. 2019. fotogalerie

Podařilo se vybrat od zaměstnanců školy, studentů, kamarádů ale i z řad široké veřejnosti obrovské množství dětského i dospělé oblečení, obuvi, kabelek i hraček. Prodej neboli malý bazar se uskutečnil ve dnech 14. 5. a 15. 5. 2019 v prostorách školy SOU a SOŠ Přímětická Znojmo. Výtěžek z bazaru, rovných 3180 Kč a zbytek všech věcí byl děvčaty darován do Domova pro matky a otce v tísni Znojmo. „Jsme rádi, že můžeme pomáhat“, řekla jedna z organizátorek na otázku Libora Malafy, pracovníka z Oblastní charity Znojmo, když se zeptal na důvod, proč vlastně sbírku pořádaly.

Mgr. Marcela Sabová