Coolna Znojmo oslavila 10. narozeniny bohatým programem

IMG_2080Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Coolna Znojmo, které provozuje Oblastní charita Znojmo, oslavilo dne 15. února 2019 deset let svého provozu. Program byl nabitý a běžel celý den.

IMG_2019Narozeninová oslava byla tradičně rozdělena do dvou částí. Nejdříve Klub Coolna Znojmo měl den otevřených dveří pro odbornou veřejnost od 13:00 do 14:00 hod., kde přišli navštívit zařízení především lidé z pomáhajících profesí. Ti se dozvěděli od vedoucího služby Mgr. Roberta Knebla více o historii zařízení, včetně významných milníků či mýtů, které kolují mezi veřejnosti o nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež a provedl je celým zařízením. Z řad odborné veřejnosti nás svoji návštěvou během dne potěšil i vedoucí sociálního odboru města Znojma Mgr. Stanislav Maar a věnoval službě kalendář města Znojma s věnováním a přáním: „Přeji Klubu Coolna vše nej k výročí 10. let fungování. Ať se Vám daří plnit Vaše cíle na dalších spoustu let. Jste součástí sítě sociálních služeb a jsme rádi, že působíte v tomto oboru tak kvalitně.“ Dalšími návštěvníky byl tým sociálních pracovníků z Městského úřadu, který působí na poli dětí a mládeže, dále ředitelka Střediska volného času Mgr. Hana Bílková, sociolog Ing. Pavel Kovařík a jiní.

Všem návštěvníkům pracovníci Klubu Coolna Znojmo prezentovali, jak se jim daří práce s dětmi a mládeží jak v klubu, tak i venku v terénu. Dále hovořili o nových trendech v rámci online terénní formy přes sociální sítě, kam se děti a mládež vztahuje a je potřeba na to reagovat či o zkušenostech s prodlouženou rukou v terénu tzv. maringotkou Coolny, kterou provozuje tato služba a má za sebou řadu úspěšných výsledků. „Měli jsme velkou radost, že na naše 10. narozeniny dorazilo kolem 60 návštěvníků, ať už dětí, nových zájemců o službu, rodinných příslušníků či lidé z odborné veřejnosti.“ sděluje vedoucí NZDM Klubu Coolna Znojmo, Mgr. Robert Knebl .

IMG_2070A jak proběhlo v Coolně narozeninové odpoledne? „Všichni návštěvníci si akci moc užili. Hlavním smyslem bylo udělat narozeniny pro děti a mládež, ať prožijí smysluplné odpoledne. Ve 14:00 hodin začal program pro širokou veřejnost a vystoupily břišní tanečnice s názvem Farabell, které měly takový ohlas, že pak vystoupení ještě jednou pro účastníky opakovaly. Dále během odpoledne ukázali své umění 3 rapeři v pořadí New Shoota, Fabiano a Eztek. Každé vystoupení sledovalo kolem 30-40 lidí a během dne si každý, kdo přišel mohl udělat na památku vzpomínku ve foto koutku, pro dětské zájemce byla možnost i malování na obličej od jedné z pracovnic.“  vypráví Robert Knebl, vedoucí a streetworker NZDM Klubu Coolna Znojmo. „Rádi bychom poděkovali všem, kteří k nám zavítali, vyjádřili nám podporu a užili si s námi narozeninovou oslavu. Příští rok se budeme opět těšit,“ dodává Ludmila Khlůfková, pracovnice v sociálních službách v Klubu Coolna Znojmo.