Coolna Znojmo pořádá přednášky o kyberšikaně a bulimii ZDARMA

Klub Coolna Znojmo pořádá v poslední době řadu zajímavých preventivních přednášek. Všechny přednášky jsou ZDARMA a mají za cíl přiblížit mladým lidem a dospělým hodnotné informace, které jsou součástí našich životů. Přednášky se budou realizovat přímo v sídle Klubu Coolna Znojmo na Masarykovo nám. 21, Znojmo.

Přednáška Kyberšikana aneb predátor na obzoru

Ve středu 16. března od 15 do 17 hod. může široká veřejnost blíže nahlédnout do tajů tématu kyberšikany. Kyberšikana je druh šikany, který využívá elektronické prostředky, jako jsou mobilní telefony, e-maily, pagery, internet, blogy a podobně. Řada jejích projevů může spadat do oblasti kriminálních činů. Mladí lidé bohužel vůbec neznají úskalí tohoto virtuálního světa, a proto jsme se rozhodli zrealizovat přednášku s názvem „Kyberšikana aneb predátor na obzoru“.

Přednášku lektoruje již zkušený Radomír Palacký DiS., který zaujal v klubu bezmála třicet dobrovolných účastníků přednáškou s názvem „Facebook a jeho tvář“ před měsícem a více méně stejným počtem dobrovolných posluchačů s tématem „Přátelství, vztahy a sex“. Tuto přednášku může navštívit každý od 11 let.

Přednáška Zn. Ideál – bulimie bez cenzury.

Hned další středu 23. března od 15 do 17 hod. bude připravena další přednáška s názvem „Zn. Ideál – bulimie bez cenzury“ prozatím pro všechny holky od 11 do 26 let. Autentický příběh Michaely Michalcové plný odvážných sdělení, která s bulimií bojovala 8 let. Přijďte si vyslechnout více informací o poruchách příjmu potravy. Tato přednáška je pro všechny dívky od 11 let.

NZDM Klub Coolna Znojmo je tradičním poskytovatelem sociálních služeb ve Znojmě, které svoji činnosti zaměřuje na pomoc dětem a mladým lidem ve věku 11 až 26 let. Klub Coolna reaguje na potřebnost mladých lidí a poskytuje pomoc jak v rámci ambulantní (nízkoprahový klub), tak i terénní (streetwork) formě pomoci. Formou pomoci pomáhá i přes telefon či virtuální svět v podobě sociálních sítí, kde chatuje a komunikuje o případech, které děti trápí a nechtějí to sdělit osobně.