1. - 14. 1. 2019  více informací

Fotografie z vašeho koledování zasílejte na email propagace@znojmo.charita.cz

Coolna Znojmo slaví 10. narozeniny

plakatV pátek 15. února 2019 slaví nízkoprahový Klub COOLNA Znojmo své 10. narozeniny. V rámci této oslavy zve všechny děti a mládež ve věku od 11-ti do 26-ti let do prostor nízkoprahového Klubu COOLNA na Masarykově náměstí 21 ve Znojmě. Tento den se návštěvníci mohou těšit na poutavý program a prohlídku samotného zařízení. Klub otevře své dveře nejprve odborné veřejnosti mezi 13:00-14:00 hod. k prohlídce a diskusi a pak mezi 14:00-17:30 je vstup pro širokou veřejnost, kdy zde na návštěvníky čeká bohatý program v podobě břišních tanců, rapování, žonglování či fotokoutku a možná i další překvapení. A na koho se můžete těšit? Na oslavě vystoupí břišní tanečnice skupiny Farabell, znojemští rapeři NEW SHOOTA RAP, FABIANO RAP či EZTEK RAP a na závěr se můžete těšit na umění žongléra a kejklíře Jonáše, který je hlavní tváří většiny akcí ve Znojmě včetně letošního Znojemského historického vinobraní.

Oslavit společně s dětmi a mládeží narozeniny tím, co je baví a je jim blízké, je hlavní záměr nízkoprahového Klubu Coolna Znojmo. Kromě řady vystoupení a bohatého programu bude i prostor a čas k prohlídce samotných prostor zařízení. Každý si bude moci prohlédnout, co všechno toto zařízení nabízí mladým lidem a jaké jsou její činnosti a co plánuje do budoucna.

K vidění budou i zajímavá krátká tříminutová videa, které mají dokreslovat akce, jenž zorganizovalo během 10 let toto zařízení (Graffiti Jam na skateparku, Skiilz on The Ice – akce na městském kluzišti, Skillz on The Street). Těšíme se na bohatou účast a věříme, že to bude pro každého návštěvníka smysluplné využití jeho volného času. „Přijďte se pobavit, zasmát a zjistit něco nového o tom, co pro Vás dělá ve městě Znojmo nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, Klub COOLNA.“ řekl a zároveň pozval na akci vedoucí zařízení Mgr. Robert Knebl

KLUB COOLNA je nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež ve Znojmě, který svoji činnost zaměřuje na pomoc dětem a mládeži ve věku 11 až 26 let. Poskytuje ambulantní formu pomoci (nízkoprahový klub) a terénní formu pomoci (streetwork pro děti a mládež) včetně prodloužené ruky terénní formy a to maringotky, ve které děti a mládež řeší své těžkosti či záležitosti, s kterými si samy neví rady. Služba také reaguje na to, že většina mladých lidí se pohybuje ve virtuálním prostoru a tak pomáhá mladým lidem i skrze chatování na sociální síti Facebook, kam se dnešní mládež upíná a tráví mnoho času.

Nízkoprahové kluby jsou pro dospívající místem, kde mohou najít zázemí, ale také získat podporu a pomoc při těžkostech, které je v době dospívání provázejí. Dále jsou místem pro vlastní aktivity (např. zkoušku na tancování, zpívání, využívání prostoru, zorganizování turnaje ve stolním fotbale, půjčení si oblíbeného časopisu). Výraz nízkoprahový znamená "dostupný, bezplatný, s možností anonymity a s respektem od pracovníků".