Era pomáhá regionům

Oblastní charita Znojmo, služba Rodinný sociální asistent spolu s Projektem Era pomáhá regionům, startuje od 13. 10. 2015 sbírku na školní obědy pro děti ze sociálně slabých rodin na Znojemsku. Děti a mladiství ze sociálně znevýhodněných rodin jsou hendikepováni prostředím, ve kterém vyrůstají. Díky tomu dochází k jejich sociálnímu vyloučení.

Chudoba, bída, sociální vyloučení je denní realitou i na Znojemsku. Pro děti ze sociálně slabých rodin je školní oběd skutečným luxusem. Ve svých rodinách se nesetkávají běžně s masem, rybou nebo ovocem. Nejsou výjimečné situace, že se děti doma nenajedí do syta, protože v rodině žije vice dětí a příjmy rodin to neumožňují. Rodiče kupují hlavně levné potraviny, které nemají adekvátní výživovou hodnotu pro dětský organismus.

Proto Oblastní charita Znojmo zahájila ve spolupráci s Erou projekt Aby oběd nebyl luxusem. Tento projekt se zaměřuje na pomoc dětem z chudých rodin, zaměřuje se na uspokojení nejzákladnější lidské potřeby - potřeby nasytit se, která u těchto dětí není v dostatečné míře saturována.

Pomozte prosím těmto dětem nasytit se a prožít šťastné dětství!

Číslo účtu je 101 7777 101/0300

Variabilní symbol: 602

Výběr prostředků bude ukončen 6. 1. 2016

Pro výběr peněz je Vám k dispozici také nástroj na webových stránkách www.erapomaharegionum.cz, kde můžete přispět díky jednoduchému mechanismu „klikni a daruj“.

Mgr. Radka Růžičková

vedoucí Rodinného sociálního asistent