HEJTMAN NAVŠTÍVIL ZNOJEMSKÝ KLUB COOLNA

S činností znojemského nízkoprahového zařízení pro děti a mládež se 22. března 2016 seznámil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek společně s místostarostou Znojma Janem Groisem. Při návštěvě hejtman pro tisk sdělil: „Zajímal jsem se o pohled poskytovatelů sociálních služeb na systém financování, také o komunikaci s městem a krajem,“ uvedl hejtman.

Hejtman se vřele zajímal o činnost a pozdravil se všemi pracovníky Klubu Coolna a jeho posláním, kterým je usilovat o sociální začlenění a pozitivní změnu v životním způsobu dospívajících a mladých dospělých ve Znojmě, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci (rozpad rodiny, problémy se školou, pasivní životní stereotyp, obtížné události mezi vrstevníky, apod.). Prostřednictvím nabídky sociálních služeb (vzdělávacích a volnočasových aktivit, poskytováním informací, odborné pomoci a podpory) se snaží předcházet jejich sociálnímu vyloučení.

Hejtman poděkoval práci za záslužnou činnost, kterou prostřednictvím své práce vykonáváme, vyjádřil podporu do dalších let a předal na konci návštěvy dary pro uživatele (např. pláštěnky, bloky, frisbee, hrnky, šátky na hlavu aj.).

Mgr. Robert Knebl

vedoucí služby