KLUB COOLNA  o tématu: HIV/AIDS a DROGY  s lektorem Martinem Hornychem, který je HIV pozitivní.

plakatProblematika prevence HIV/AIDS či DROG je v naší republice zoufale podceňována. Preventivních programů pro děti a mládež a zvlášť prevence pro dospělou populaci, je jako šafránu. Málokdo také umí s tímto tématem dobře pracovat. Abychom za čas nesklízeli hořké ovoce současné ignorace, o to se snaží lektor Martin Hornych, který má osobní zkušenosti s touto nemocí, jelikož je HIV pozitivní. Právě proto byl opět po roce pozván znovu do Klubu Coolna ve Znojmě, aby seznámil širokou veřejnost nejen s tímto tématem a riziky, ale i předsudky, které jsou s tímto spojené. Široká veřejnost bude mít příležitost si vyslechnout jeho osobní zkušenosti i odborné rady o problematice HIV/AIDS či na téma DROGY.

Co je to HIV? Co je to AIDS? Proč lidé berou drogy? Jak se z toho dostat? Na tyto i jiné otázky se můžete zeptat Martina Hornycha, který od roku 2004 do roku 2010 pracoval v České společnosti AIDS pomoc, o. s. jako lektor prevence HIV/AIDS. „Za mého působení ve společnosti jsem provedl cca 1.120 besed a posluchačů bylo cca 32.400. Od roku 2008 - 2010 jsem v Domě světla prováděl poradenství HIV/AIDS (předtestové a potestové poradenství)“, říká Martin. Dnes se stále věnuje prevenci HIV/AIDS a nabízí besedy na toto téma pro různé věkové kategorie. Sám žije s HIV přes 12 let a má o čem vyprávět. Nejen jeho vlastní život, ale zejména práce pro Českou společnost AIDS pomoc, o. s. ho kvalifikují jako dobrého lektora. Martin Hornych po představení svého osobního příběhu a po prezentaci jeho připravených materiálů bude odpovídat na řadu otázek z řad přítomných. Vzhledem k tomu, že má za sebou i „drogovou minulost“, tak první přednáškou program/beseda o DROGÁCH a pak bude navazovat na preventivní besedu o HIV/AIDS.

Beseda je určena pro širokou veřejnost ZDARMA.

Účastnici se mohou rozhodnout zda-li půjdou z časových možností na jednu či obě besedy.

Přijďte se zeptat na to, co Vás zajímá a dozvědět se něco nového.

Nabízíme možnost anonymních otázek, které můžete položit Martinovi na této emailové adrese: coolna.znojmo@charita.cz nebo na Facebooku Klub Coolna Znojmo.

Martinovi dotazy předáme a bude na ně odpovídat na besedách bez uvedení jména dotazovaného.

Klub Coolna Znojmo, Masarykovo nám. 21:

1. 5. 2016 od 14:30 hod. do 17:30 hod.

Beseda DROGY: 14:30 – 15:30 hod.

Beseda AIDS/HIV: 15:30 do 17:30 hod.

Mgr. Robert Knebl