Klub Coolna Znojmo oslavil úspěšně 7. narozeniny

V úterý 23. února 2016 oslavilo NZDM Klub Coolna Znojmo již 7 narozeniny! V tento den, od 15. hod. do 18. hod., mohla široká veřejnost blíže nahlédnout do činnosti zařízení, dozvědět se více o poskytovaných službách a zhodnotit již roční působení v nových prostorách na Masarykově nám. 21. Dále se dozvědět i více o její terénní formě poskytování včetně provozování maringotky na Holandském sídlišti.

Vedle prohlídky samotných prostor zařízení čekalo na návštěvníky překvapení v podobě přednášky od zkušeného lektora ACET Radomíra Palackého DiS., který zaujal bezmála 30 účastníků programem s názvem Facebook a jeho tvář. Po té čekalo návštěvníka vystoupení znojemské skupiny KRAV MAGA, která se zabývá bojovým umění a sebeobranou. Toto vystoupení mělo velký ohlas a shlédlo ho asi 40 lidí, kdy někteří z nich si měli možnost vyzkoušet sebeobranu v roli aktéra či oběti v praxi s instruktory. Příjemnou náladu toho dne dokreslovali i písničky na přání, o které byl zájem. Přes 50 návštěvníků si tak mohlo prohlédnout zařízení v době, kdy měli otevřené dveře pro všechny. NZDM Klub Coolna Znojmo je tradičním poskytovatelem sociálních služeb ve Znojmě, které svoji činnosti zaměřuje na pomoc dětem a mladým lidem ve věku 11 až 26 let. Klub Coolna reaguje na potřebnost mladých lidí a poskytuje pomoc jak v rámci ambulantní (nízkoprahový klub), tak i terénní (streetwork) formě pomoci. Formou pomoci pomáhá i přes telefon či virtuální svět v podobě sociálních sítí, kde chatuje a komunikuje o případech, které děti trápí a nechtějí to sdělit osobně.