Národní potravinová sbírka

V sobotu 10. listopadu 2018 se od 08:00 do 18:00 hod. uskuteční v supermarketu Albert (Vídeňská tř.) a v Penny (ul. Přímetická) ve Znojmě 6. ročník Národní potravinové sbírky.

Národní potravinová sbírka opět ve Znojmě

kosikV sobotu 10. listopadu 2018 se uskuteční v supermarketu Albert (Vídeňská tř.)  a v Penny (ul. Přímetická) ve Znojmě
6. ročník Národní potravinové sbírky. Sbírka bude probíhat od 08:00 do 18:00 hod.. Vybrané potraviny poputují do určených služeb Oblastní charity Znojmo a na základě sociálního šetření pak potřebným osobám na Znojemsku. Hlavním cílem projektu je iniciovat řešení problematiky nedostatku potravin na jedné straně a jejich plýtvání na straně druhé. Dalším důležitým cílem této sbírky je pomoci lidem, kteří trpí nedostatkem jídla a ocitli se v tíživé životní situaci. Takových lidí, bohužel, u nás v České republice neustále přibývá. Jde o stav, kdy rodina nebo i jednotlivec, nemá dostatečné příjmy na to, aby byli schopni zajistit základní výdaje na živobytí (jídlo, oblečení, hygienické potřeby) a na bydlení. V minulém roce jsme díky Vám vybrali 2375,9 kg potravin.

V sobotu 10. listopadu 2018 tak zákazníci obchodního řetězce Albert na Vídeňské ul. ve Znojmě obdrží od dobrovolníků u vchodu informační letáček o potravinové sbírce s doporučením, které trvanlivé potraviny můžou pro potřeby pomoci lidem v nouzi nakupovat, např. těstoviny, konzervy všeho druhu, instantní polévky, potraviny pro děti apod. Po zaplacení předají za pokladnami tyto potraviny do označených nákupních košíků pracovníkům Oblastní charity Znojmo.

Potraviny vydáváme osobám v nelehké životní situaci, rodinám s dětmi, maminkám v azylovém domě na Hradišti, lidem bez domova a dalším potřebným. V loňském roce Oblastní charita Znojmo vydala více než 7,2 t potravin potřebným na Znojemsku. Přijďte v sobotu 10. listopadu 2018 do Alberta na Vídeňské darovat jídlo těm, kterým schází!