Poděkování všem, kdo pomáhají

IMG_1211

Dnes jsem měla příležitost setkat se s neznámým dárcem. Přesto, že mi sdělil své celé jméno, přál si, aby i nadále zůstal neznámý. Pro mě je to ale pan Neznámý! Už jenom proto, že sám v životě musel překonat nemalé překážky a přesto se rozhodl pomáhat druhým. Jenom tak, bez oficialit, fotografů, beze jména. Prostě přišel, viděl, pomohl a chce pomáhat i dál. Tentokrát věnoval dětem ze sociálně slabých rodin hygienické potřeby

Musím říct, že s Charitou spolupracuje více takových lidí, kteří se rozhodli pomáhat potřebným, aniž by o tom svět věděl. Velice si těchto osob vážím, jsou pro nás „profesionální pomocníky“ velkou motivací a inspirací do naší další práce.

Sociální práce je nekonečně dlouhá cesta, která mnohdy nemá cíl, ale jde po ní člověk, který potřebuje pomoc. Někdy méně, často více. A i my, pracovníci Charity, se občas ocitáme na pokraji vlastních sil. Když pak ale vidíme, že máme spřízněné duše právě v těch neznámých lidech, čerpáme z nich další sílu pomáhat, protože naši klienty často nikoho jiného nemají, než nás. Ale my víme, že mají – jsou to právě ti lidé beze jména, kteří pomáhají ve chvíli, kdy je to třeba.

Děkuji všem lidem, kterým osud ostatních není lhostejný

Radka Růžičková

vedoucí služby Rodinný sociální asistent.

21. 9. 2016