Koláč pro Hospic

Dne 3. 10. 2018 od 8:00 do 17:00 hod. na ulici Obroková ve Znojmě a v Moravském Krumlově. Přijďte podpořit dobrou věc! více informací

Polévka pro lidi bez domova se bude vydávat i letos

2016-01-27 12 15 26Tak jako před rokem bude Oblastní charita Znojmo v zimních měsících vydávat polévku lidem bez domova, která je hrazena z Tříkrálové sbírky. Cílem je zabezpečit základní lidské potřeby těchto osob (hlad, žízeň, teplo). V loňském roce přišlo každý výdejní den polévky průměrně 16 osob. Výdej začíná 14. 11. 2016. Polévka se bude vydávat třikrát týdně (po, st, pá) v průchodu Osobní asistence na Horní České 6, kde budou pro klienty připraveny stoly a židle. Budou podávány i horké nápoje. Pokud máte zájem zapojit se do výdeje polévky potřebným, kontaktujte pracovnici Charitní poradny Znojmo..

V průběhu výdeje polévky jsou lidem bez domova poskytovány informace o možnostech další podpory a pomoci při řešení jejich životní situace a o možnosti využití teplého ošacení z charitního šatníku.

Polévku budou vydávat jak zaměstnanci Oblastní charity Znojmo, tak i řada dobrovolníků např., členové Klubu seniorů Znojmo, řádové sestry a dobrovolníci z Věznice Znojmo. Díky zapojení dobrovolníků dochází ke snižování předsudků o lidech bez domova mezi veřejností, které často těmto lidem brání návratu do běžného života.