Polévka pro lidi bez domova

statistika polevkaOd konce ledna do poloviny dubna 2016 vydávala Oblastní charita Znojmo polévku lidem bez domova, která byla hrazena z Tříkrálové sbírky. Cílem bylo zabezpečit základní lidské potřeby těchto osob (hlad, žízeň, teplo). Průměrně výdeje polévky pravidelně využívalo 16 osob bez domova.

Polévka se vydávala třikrát týdně v průchodu Osobní asistence na Horní České, kde byly pro klienty připraveny stoly a židle. Byly podávány i horké nápoje. V průběhu výdeje polévky byly lidem bez domova poskytovány informace o možnostech další podpory a pomoci při řešení jejich životní situace a o možnosti využití teplého ošacení z charitního šatníku.

Polévku vydávali jak zaměstnanci Oblastní charity Znojmo, tak i řada dobrovolníků např. rodinní příslušníci zaměstnanců Oblastní charity Znojmo, členové Klubu seniorů Znojmo. Díky zapojení dobrovolníků dochází ke snižování předsudků o lidech bez domova mezi veřejností, které často těmto lidem brání návratu do běžného života. Tímto chceme poděkovat všem, kdo se do této akce zapojili a doufáme, že naše spolupráce bude v dalších letech pokračovat.

Bc. Lucie Tomášková