Úsměvy 2016

DSC03392Dne 26. 4. 2016 uspořádal Denní stacionář sv. Damiána již 3. ročník setkání lidí s postižením i bez něj s názvem Úsměvy. Cílem této akce je posilovat sociální začleňování zdravotně znevýhodněných osob a vytvořit jim příležitost pro pravidelné setkávání s veřejností a přáteli.

Program zaměřený na Filmové a animované pohádky navštívili děti ze školek, žáci běžných i speciálních škol ze Znojma a Moravských Budějovic, uživatelé znojemských, břežanských, brněnských, třebíčských a žďárských sociálních služeb, klienti rakouské charity z Retzu a Hollabrunu, ale i veřejnost. Připraveno pro ně bylo celkem 20 stanovišť. Skupinky i jednotlivci se mohli vyfotit ve fotokoutku, nechat si namalovat na obličej či se zvěčnit skicou. V podvečer se rozezněla znojemskou Sportovní halou hudba a veřejnost si mohla vyzkoušet břišní tance, Zumbu, zatancovat si s hostem Daveem Selezanem a protáhnout se při Bodyart stretch. Celkový výtěžek z tohoto večera byl 7575,- Kč, který poputuje na podporu svozové služby pro uživatele Denního stacionáře sv. Damiána na Hradišti. Děkujeme za spolupráci Městu Znojmu, Střední odborné škole na Přímětické ulici a dalšími váženým sponzorům a partnerům. Celého dne se tak zúčastnilo okolo 540 odlišných lidí, které spojilo jedno - úsměvy. Fotografie můžete zhlédnout v naší fotogalerii, na Facebooku a na stránkách manželů Pffeferových.

Velké poděkování patří: Město Znojmo, Znojemská Beseda, Excalibur City, KinderWelt, PEGAS NONWOVENS s.r.o., AUTODRUŽSTVO Znojmo, Renata a Rosťa Pfefferovi, Veronika Biskupová, HB Production s.r.o. - Hynek Blaha, Lékárna U Svatého Ducha s.r.o., Flop, Znovín Znojmo a.s., Freeport fashion outlet, Jiří Němec – člen zastupitelstva JMK, Lenka Mahrová, Všeobecná zdravotní pojišťovna, POMONA Těšetice a.s., Rádio BLANÍK, VARGA, Gladork GYM, Zaměstnanci FK lišty Bojanovice, Masážní studio Martina, SENZU Drinks s.r.o, Halbrštat Petr, Znojmo Knights, ZŠ a MŠ Citonice, OÚ Mašovice, Střední odborná škola Přímětická ul., Sandra Nová, taneční skupina Farabell, Davee Selezan, Táňa Brounková, Klára Poláková, Vojtěch Čabala.