V Klubu Coolna se povídalo o bezpečnosti v silničním provozu při jízdě na kole

Duben byl řadu let vyhlášen měsícem bezpečnosti v silničním provozu a tak pracovníci Klubu Coolna Znojmo oslovili jednoho z odborníků ve Znojmě, aby přiblížil pro uživatele nízkoprahového zařízení pro děti a mládež (dále jen NZDM) jakési připomenutí všech řidičských povinností a to především spojené s jízdou na kole. fotogalerie

Na základě těchto skutečností se zrealizovala v pondělí 11. 4. 2016 od 15 do 16:45 hod. v NZDM Klubu Coolna Znojmo, spadající pod Oblastní charitu Znojmo preventivní interaktivní přednáška o bezpečnosti na silnici s manažerem spolku  Cyklo Klubu Kučera Znojmo, Čestmírem Valou, který nám odpovídal na všechny možné otázky, které nás i jeho napadli.

Host a lektor v jedné osobě odpovídal na všechny otázky trpělivě, se zájmem a s humorem jeho vlastním. Účastníci se například dozvěděli jaká je povinná výbava na kole nebo co na kole nedělat. Z dalších dotazů se zjistili zase na co naopak nezapomenout před jízdou na kole či jaké postupy jsou nejúčelnější při řešení dopravní nehody. Zodpovězeno bylo i věčné dilema, jak je to s předností na silnici.

Všetečných otázek bylo dost. V rámci programu měli možnost zájemci vyzkoušet jízdu na netradičním kole, které simulovalo jízdu v opilosti či prověřit účinnost  reflexních prvků při praktické ukázce a porovnání dobře vybaveného chodce s neoznačenou osobu bez reflexních materiálů. Další atrakcí byla jízda na  miniaturním kole.

Do programu se zapojilo 15 uživatelů a 3 pracovníci Klubu Coolna Znojmo a všichni si odnesli hodnotné a zajímavé informace a na konci byl program zakončen předáním dárků  v podobě reflexního pásku.

Za celý tým, děkujeme.

Mgr. Robert Knebl