Táňa Damjanovová, Soňa Foitová – instruktorky Zumby

Zumba - je taneční fitness program, který vytvořil kolumbijský fitness trenér a choreograf Alberto „Beto“ Perez. Zumba představuje aerobní trénink – jedná se o formu intervalového tréninku, „přerušovaný trénink“. Střídají se pomalé a rychlé skladby. Tepová frekvence se po dobu tréninku udržuje v aerobní zóně, zvyšuje se a klesá s měnící se skladbou. Po rozehřátí následuje taneční párty, plná latinskoamerických rytmů, kde hraje hlavní roli hudba. Používá se převážně latinskoamerická hudba (salsa, merengue, reggaeron, calypso, cumbie, cha-cha, quebradita, mambo, jive atd.) dále se setkáváme i s prvky z orientálních i afrických tanců, s flamencem, řeckou zorbou ad. Hudba je velmi hlasitá, jako na párty.

Jana Horáková - cvičitelka dance aerobiku

Dance aerobik - je zábavnou formou klasického aerobiku. Vychází ze základních kroků aerobiku a je dále obohacen o taneční prvky, které do sestav vnášejí složitější a více taneční choreografie. Zpravidla se cvičí na melodickou hudbu. Hodina dance aerobiku má v podstatě stejnou strukturu jako ostatní formy aerobiku. Začátek hodiny je určen na zahřátí a protažení. Následuje nejdůležitější část hodiny, která také většinou trvá nejdéle. Cvičitel předcvičuje různé choreografie, které mají silně taneční ráz. Během jedné lekce se mohou cvičit až tři různé choreografie, cvičitel je nakonec může spojit v jednu velkou.

Jarka Zapletalová – instruktorka Fitbaletu, Dancefitu

Dancefit - je úžasné spojení tance, aerobního pohybu a krásné hudby. Dancefit je ideální pro hubnutí a získání dobré kondice!

Fitbalet - Fitbalet je tanečně-kondiční lekce vycházejícího z klasického baletu přizpůsobeného široké veřejnosti. Fitbalet má výborný vliv na formování postavy – hodí se pro pomalejší hubnutí, celkové zeštíhlení a vytvarování postavy. Posiluje a protahuje svaly celého těla, svaly se nezkracují jako například při cvičení v posilovně. Fitbalet je navíc výbornou průpravou pro další druhy tanců nebo cvičebních programů. Cvičební program vychází z pohybů klasického baletu a moderního tance, které jsou doplněny pohyby pro funkční a efektivní posílení i protažení svalů celého těla. Základem metodické lekce je dobrá atmosféra a zábava, odcházet budete příjemně odreagovaní a naplnění.

Sandra Nová - jsem instruktorka, masérka a obě moje práce se doplňují a hlavně mě neskutečně baví!

Deepwork - funkční skupinkový trénink s prvky filozofie jógy. V lekci se střídá silová a kondiční fáze s fází napětí a uvolnění. Je to dynamický trénink. Začíná se v pomalém rytmu, poté se střídají náročnější a rychlejší prvky s pomalými a na závěr lekce se vrací do rytmu pomalého a k relaxaci. Lekce maximálně zapojuje a protahuje svaly, formuje tělo a dochází ke kardiovaskulárnímu tréninku. Cvičí se naboso.

Piloxing - spojuje zábavnou formou prvky pilates, tance a boxu, přičemž z každého si vybere to nejlepší. Lekce je určena nejen ke spalování kalorií, ale také posílení a vytvarování těla. Jedná se o aerobní trénink zábavnou formou, kterou zvládne každý. Cílem lekce piloxingu je tak jako v pilates dlouhé, pevné a štíhlé svaly. Cvičí se naboso.