Příběh paní Evy

Paní Eva žije se svými dětmi v malé vesnici. Je maminkou samoživitelkou čtyř dětí ve věku od 3 do 11 let. Tatínek se do výchovy dětí nijak nezapojuje, posílá nepravidelně výživné, děti neviděl už dva roky, nemá o ně zájem. V současné době paní Evu nejvíce trápí dluhy, které má s bývalým manželem. Snaží se pravidelně svoji půlku dluhu splácet. Našla si i brigádu, kam nyní po uzavření škol chodit ale nemůže, protože musí být doma s dětmi a pomáhat jim s on-line výukou. Jenže i přes veškerou svoji snahu se ocitá ve finanční tísni, více méně žije ze sociálních dávek. Díky spolupráci s Rodinným sociálním asistentem se podařilo paní Evě získat balíček potravin a hygienických potřeb v hodnotě 3.000,- od nadace Patron dětí a také příspěvek na potraviny v hodnotě 2.000,- od Klubu svobodných matek. Díky těmto příspěvkům si může paní Eva na chvíli oddechnout od neustále obavy, že nebude mít peníze na jídlo pro děti. Rodinná asistentka jí také pomáhá v hledání stálého zaměstnání nebo s řešením dluhů.