Články

Znojemská stravenka v akci
4. srpna 2022 Články

Znojemská stravenka v akci

Dnes se k nám v rámci Znojemské stravenky připojil pan starosta Jakub Malačka. Uklízelo se v Městkém lesíku a celkem se nasbíralo 5 pytlů odpadu. Lidé bez domova za úklid obdrží stravenku, za kterou si poté pomohou nakoupit potraviny. Máme velkou radost, že stravenka funguje a děkujeme Městu Znojmu za podporu.

Věnujte oblečení
29. července 2022 Články

Věnujte oblečení

Pokud máte doma ošacení, které nepotřebujete, darujte je, prosím, potřebným do našeho charitního šatníku. Chybí nám především letní sortiment jako je pánská i dámská pohodlná letní obuv, tenisky, trička, mikiny, jarní či letní bundy, kraťasy, ponožky, spodní prádlo. Uvítáme také osušky, ručníky, utěrky, ložní prádlo, prostěradla, přikrývky, polštáře, deky, hrnce, pánve, batohy a stany. Využijeme také starší, ale funkční mobilní telefony. Možnost odevzdat čisté a suché oblečení máte přímo do šatníku na ulici Dolní Česká 1 vždy v úterý od 13.00 do 16.30 hodin nebo po domluvě s paní Procingrovou na tel. čísle 739 389 141. Všem dárcům moc děkujeme.

Reportáž o naší pomoci na východní Ukrajině
7. července 2022 Články

Reportáž o naší pomoci na východní Ukrajině

Ve středu 6. 7. u nás natáčela ČT24 o naší pomoci na Ukrajině. Tentokrát to bylo o problémech spojených s okupováním města Lysyčansk, kde působí naše partnerská Charita.

Zdravotnický materiál pro Ukrajinu
4. července 2022 Články

Zdravotnický materiál pro Ukrajinu

Dnes jsme převzali humanitární pomoc pro Ukrajinu od firmy AT&T Brno. Jedná se o zdravotnický materiál pro nemocnice na Ukrajině. Mockrát děkujeme!

Návštěva z Charity Retz v Igra Model
1. července 2022 Články

Návštěva z Charity Retz v Igra Model

Dnes jsme byli na dlouho odkládané návštěvě Igra Model. Zprostředkovali jsme stáž pracovníků Charity Retz z Rakouska, našeho dlouholetého partnera. Návštěva se velmi živě zajímala o detailní práci na modelech v chráněné dílně a úskalí práce lidí s postižením. Děkujeme mockrát vedení firmy Igra Model za možnost navštívit jejich prostory.