Články

Rekordní Postní almužna 2021
2. května 2021 Články

Rekordní Postní almužna 2021

Čas neúprosně plyne, prožili jsme dobu postní a nyní v době velikonoční se radujeme ze vzkříšení Krista. V letošním roce nám Postní almužnu lehce protnula sbírka Tříkrálová. Ale i přesto se našlo velké množství lidí, kteří na tuto starobylou tradici nezapomněli, odřekli si v době postní své požitky a ušetřené peníze darovali do Postní almužny. Při letošní Postní almužně se podařilo nashromáždit ze znojemských a moravskokrumlovských farností 361 ks postních schránek, ve kterých se ukrývalo krásných 197 985,-Kč.

Sbírka potravin skončila velkým překvapením!
27. dubna 2021 Články

Sbírka potravin skončila velkým překvapením!

V sobotu 24. 4. 2021 se ve znojemských obchodech uskutečnilo jarní kolo Sbírky potravin. Sbírka proběhla prostřednictvím našich dobrovolníků v Hypermarketu Albert na Vídeňské, kterou podpořil i znojemský pan starosta Jakub Malačka a místostarosta MUDr. Pavel Jajtner MBA, který nechal doručit potraviny přímo na znojemskou Charitu prostřednictvím kurýrní služby rohlik.cz.

Nová výroční zpráva
27. dubna 2021 Články

Nová výroční zpráva

Zajímá vás, jak jsme prožili loňský rok a co je u nás nového? Tak neváhejte a přečtěte si naši novou výroční zprávu. Najdete tam spoustu zajimavých informací.

Sbírka potravin začala
24. dubna 2021 Články

Sbírka potravin začala

Vážení přátelé, celý dnešní den probíhala ve znojemském hypermarketu Albert na Vídeňské ul. Sbírka potravin. I přes všechna omezení, která nám přináší tato doba, panovala po celý den mezi lidmi dobrá nálada, kterou provázela taková zvláštní atmosféra – dobrosrdečnost. Při dnešní sbírce potravin se podařilo nashromáždit krásných 977 kg potravin a drogerie

Podpora vzdělávání v domácím prostředí
16. dubna 2021 Články

Podpora vzdělávání v domácím prostředí

Od 1. 4. 2021 byl spuštěn projekt Podpora vzdělávání v domácím, který s finanční podporou Města Znojma realizuje Oblastní charita Znojmo.  Projekt je zaměřen na pomoc dětem znojemských škol při distanční výuce, které žijí v sociálně znevýhodněném prostředí nebo v rodinách, kde dopady pandemie ovlivnily fungování rodiny do takové míry, že to má negativní vliv na vzdělávání dětí.