Sbírka potravin skončila velkým překvapením! Zobrazit fotogalerii
27. dubna 2021 Články

Sbírka potravin skončila velkým překvapením!

V sobotu 24. 4. 2021 se ve znojemských obchodech uskutečnilo jarní kolo Sbírky potravin. Sbírka proběhla prostřednictvím našich dobrovolníků v Hypermarketu Albert na Vídeňské, kterou podpořil i znojemský pan starosta Jakub Malačka a místostarosta MUDr. Pavel Jajtner MBA, který nechal doručit potraviny přímo na znojemskou Charitu prostřednictvím kurýrní služby rohlik.cz.

Velice milá zpráva pro nás byla ta, že sbírku ve Znojmě zorganizovali také zaměstnanci Lidlu na Přímětické ulici a Kauflandu na ulici Dukelských bojovníků. Výtěžek z těchto prodejen přidělila potravinová banka pro Brno a Jihomor. kraj znojemské Charitě. Bylo to srdečné překvapení vidět v každém obchodě pečlivě připravenou, plnou paletu roztříděných potravin a drogerie. Celkem se tedy podařilo nashromáždit 1 778,5 kg potravin a drogerie. Všem dárcům mnohokrát děkujeme. Zvláštní poděkování patří také vedení a všem zaměstnancům obchodního řetězce Albert, Lidl a Kaufland Znojmo. I v této náročné době se zcela jasně projevuje solidarita a v našich srdcích nezapomínáme na lidi, kteří tuto materiální pomoc potřebují. Přejme si klidné jarní dny plné radosti a velké díky.

Jindřich Mandát

Koordinátor Tříkrálové sbírky, Postní almužny a jiné sbírky